Elmasları aldığını itiraf etti

Güncelleme Tarihi:

Elmasları aldığını itiraf etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2010 23:00

Naomi'ye Liberya eski Devlet Başkanı tarafından hediye edilen bir elmas ünlü top modelin başına dert açtı.

Haberin Devamı

Campbell ifadesinde, "Kağıt parçasının içinde 6 küçük taş vardı. O akşam onu bana verdiler. Ancak bu taşların kim tarafından verildiğini bilmiyordum" dedi. Lahey Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde ifade veren Campbell, küçük taşların kim tarafından kendisine hediye edildiğini bilmediğini belirtti. Liberya eski Devlet Başkanı Charles Taylor da elmasların Sierra Leone'daki isyancılar tarafından kendisine verilmesiyle ilgili iddiaları "saçmalık" olarak değerlendirdi.

Top model Naomi Campbell Lahey Savaş Suçları Mahkemesi'nde ifade verdi. Bugün başlayan Liberya eski Devlet Başkanı Charles Taylor'a ilişkin "kanlı elmas" davasında Campbell'ın da bilgisine başvuruldu.

Savaş suçları mahkemesi, tanık kimliklerini koruma politikası çerçevesinde, basın mensuplarının ifade vermeye gelen Naomi Campbell'ın görüntülerini almalarına izin verilmeyeceğini açıkladı. Naomi Campbell, Lahey'deki Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'ne iki araçlık bir konvoyla geldi. Basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmedi.

Haberin Devamı

Mahkeme güzel modele, 1997'de Taylor'ın kendisine Sierra Leone'dan çıkarılan bir "kanlı elmas" hediye ettiğine ilişkin sorular yöneltti.

Dönemin Güney Afrika Devlet Başkanı Nelson Mandela tarafından 1997'de verilen bir yemekte, Campbell'a işlenmemiş büyük bir elmas hediye ettiği iddia edilen ve Ocak 2008'de yargılanmaya başlanan Taylor, Sierra Leone'de Birleşik Devrimci Cephe üyesi isyancılarını, elmas karşılığında silah ve cephane sağlayarak elinin altında tutmak ve yönetmekle suçlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!