Neonazi Stephan Ernst'le ilgili karar çıktı!

Güncelleme Tarihi:

Neonazi Stephan Ernstle ilgili karar çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2019 11:46

Kassel Valisi Walter Lübcke’yi 2 Haziran’da evinin terasında otururken kafasından tek kurşunla öldürdüğünü itiraf eden neonazi Stephan Ernst, bu sabah helikopterle önce Federal Savcılığa, ardından da Federal Mahkeme’ye götürüldü.

Haberin Devamı

STEPHAN Ernst’le ilgili ilk tutuklama kararını Kassel Savcılığı vermişti. Elleri kelepçeli ve ayağında prangayla Federal Mahkeme’ye çıkarılan Ernst hakkında, “Acilen şüpheli” olarak tutuklanmasına ve cezaevine konulmasına karar verildi.

Neonazi Stephan Ernstle ilgili karar çıktı


15 Haziran’da özel timin evine yaptığı baskınla yakalanan Ernst, sorgusunda cinayeti itiraf etmiş, ardından da hem kendisine ait silah deposunu hem de cinayette kullandığı silahı kendisine satan ve bu satışa aracılık eden iki kişiyi ele vermişti. Federal Savcılık cinayetin arkasında başka kişiler olup olmadığını ve örgüt bağını araştırıyor. Irkçı Ernst, daha önce de Türklerin oturduğu bir evi kundaklama girişimi, bir Türk imamı bıçakla ağır yaralama ve bir mülteci yurdunu havaya uçurmak için bomba depolama suçlarından ceza almış, cezasını yattıktan sonra Karlsruhe’ye yerleşmişti. Ernst’in cezaevinden çıktıktan sonra seri cinayetlerin sorumlusu neonazi terör örgütü NSU’nun elebaşları ve çevresiyle bağlantısı olduğu ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

Neonazi Stephan Ernstle ilgili karar çıktı


Neonazi Stephan Ernst, elleri kelepçeli ve ayaklarında prangayla bir helikoptere bindirilip önce Federal Savcılığa oradan da mahkemeye götürüldü. Ernst’e özel tim eşlik etti.

BAKMADAN GEÇME!