Eller diyalog için birleşti

Güncelleme Tarihi:

Eller diyalog için birleşti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2011 12:21

Fürth DİTİB’e bağlı Mevlana Camii’nde gerçekleşen diyalog toplantıda Müslüman, Hıristiyan ve Musevi dini temsilcileri hoşgörünün önemine vurgu yaptılar.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Fürth kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Mevlana Camii’nde dinler arası diyalog toplantısı gerçekleştirildi. Cami konferans salonundaki yemekli etkinliğe Protestan Kilisesi'nden Günther Kusch, Katolik Kilisesi'nden Cornelia Kimberger, Yahudi Cemaati'nden Larry Zweig, Çok Uluslu Yardım Derneği VİZ’den Otto Schmitz katılarak diylog yolunun hoşgörüden geçtiğini söylediler.

YEMEK ÖNCESİ CAMİ GEZİLDİ

Fürth DİTİB Mevlana Camii Başkanı Refet Avcı, imam Hikmet Atav, Kadın Kolu Başkanı Sıdıka Arslan, Fürth Türk Kültür Derneği Başkanı Aydın Kaval ile Melek Kaval dinler arası diyaloğa katılan Hıristiyan ve Museviler'e iki katlı camiyi gezdirerek, İslam dini hakkında bilgi verdiler.

ELLER BİRLEŞTİ

Nürnberg Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Cafer Acar’ında hazır bulunduğu yemekte ellerini birleştirerek, basın mensuplarına poz veren Müslüman, Musevi ve Hıristiyan dini temsilcileri, birlikte yaptıkları yemekleri yine birlikte yiyerek, güzel bir dostluk sergilediler. Müzik ile renklenen yemek sonrası dualar yapıldı. DİTİB Dernek Başkanı Refet Avcı dinler arası diyaloğun 3. yapıldığını bu gibi toplantıların devam edeceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!