Elitler Merkel'i sildi

Güncelleme Tarihi:

Elitler Merkeli sildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2010 12:07

Almanya'da iktidarda bulunan Hıristiyan Birlik Partileri CDU/CSU ile Hür Demokrat Parti FDP hükümeti daha bir yılını doldurmadan büyük güven kaybına uğradı.

Haberin Devamı

Allensbach Kamuoyu Yoklama Enstitüsü'nün Ekonomi Dergisi Capital için yaptığı araştırmaya göre, Almanya'nın üst düzey yönetici, politik ve ekonomistlerinin yüzde 92'sinin CDU/CSU-FDP koalisyon hükümetine güvenmediğini ortaya çıktı.

Yüzde 92 güvenmiyor

Araştırmaya katılanların yüzde 72'i ise koalisyon hükümetinin varolan problemleri çözemeyecek kadar zayıf olduğunu beyan etti. Almanya genelinde 533 elit yönetici arasında yapılan araştırmada katılanların yüzde 49'u Başbakan Angela Merkel'i zayıf bir başbakan olarak değerlendirdi. Koalisyon hükümeti içinde Federal Ekonomi Bakanı Rainer Brüderle bakanlar arasında sınıfta kalırken elitlerin sadece yüzde sekizinin desteğini alabildi. Dışişleri Bakanı ve aynı zamanda FDP genel başkanı olan Guido Westerwelle ise sadece yüzde 11 destek bulabildi.

Durgunluk yok

Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble kabine içinde elitlerin en çok desteğini aldı. Schaeuble'ye güven yüzde 80 iken, Savunma Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg yüzde 78 ve Federal Çalışma Bakanı Ursula von der Leyen ise üst düzey yöneticilerinin yüzde 75'inin güvenini almayı başardı. Üst düzey yöneticilerin yüzde 41'i Almanya'da enflasyon patlamasından endişe ederken yüzde 52'si ise Avrupa'da ekonomik durgunluğun yaşanmayacağı yönünde görüş belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!