Elçi destekli Kutlu Doğum

Güncelleme Tarihi:

Elçi destekli Kutlu Doğum
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2011 15:02

Londra Kutlu Doğum Haftası programında konuşan Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Erşahin, “Yabancıbir ülkede kaybolmamak için, birlik ve beraberliğimiz için dilimiz ve dinimiz çok önemli” dedi.

Haberin Devamı

İNGİLTERE Türk Diyanet Vakfı (İTDV) ile Türkiye’nin Londra Din Hizmetleri Müşavirliği’nin düzenlediği Kutlu Doğum haftası programı, ilk defa Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz ve Başkonsolos Ahmet Demirok’un da katılımı ile yapıldı.

Program şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Gecede Aziziye Camii İmamı Mustafa Orhan Kuran-ı Kerim okurken, Diyanet Haftasonu Okulu öğrencileri de İslam Peygamberi’ni anlatan ‘571’de Bir Güneş Doğdu, Adı Muhammed’di, İlk Sözü Ümmet’ hitabetini sundu.

BU YIL BİR İLK YAŞANDI
İki yıldır İngiltere Türk toplumu olarak ilkleri yaşadıklarını hatırlatan Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Seyfettin Erşahin, “Geçen yıl yanardağ patlaması sebebiyle Kutlu Doğum programını kendi imkanlarımızla gerçekleştirdik, bu yıl ise Büyükelçimiz ve Başkonsolosumuz da programımıza katılarak bir ilk daha yaşıyoruz. Yabancı bir ülkede kaybolmamak için dilimiz ve dinimizin önemine işaret etmek istiyorum” dedi.

HEPİNİZ ADEM'DENSİNİZ
Bu yıl Kutlu Doğum’un ‘Merhamet’ temalı olarak kutlandığını hatırlatan Türkiye Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar, şunları söyledi:

“Onun adı, mesajı, sevgisi etrafında insanlar tekrar bir araya geliyorlar, iyilikleri, güzellikleri, yardımlaşmayı, dayanışmayı, birbirini sevmeyi tekrar hatırlıyorlar. İnsani, ahlaki değerleri yeniden fark ediyorlar. Hepiniz Adem’densiniz, Adem de topraktan.” Belçika’dan gelen Gülbahçesi Musıki Grubu ve solisti Yusuf Derin’in verdiği tasavvuf müziği konseri ile sona eren programda, davetlilere kırmızı gül ve gül suyu hediye edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!