Elbistan’a 500 konteyner kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Elbistan’a 500 konteyner kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2023 11:23

Aşağı Saksonya Eyaleti’ndeki çatı kuruluşlarından MÜSİAD, TGN ve GENÇ MÜSİAD, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine 500 konteynerlik ‘Aşağı Saksonya Konteyner Şehri’ kurmak için bir bağış kampanyası başlattı.

Haberin Devamı

ETKİNLİĞE katılan Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya, açılan stantları tek tek ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra bir konuşma yapan Başkonsolos Kaya şunları söyledi: “Başkonsolosluk olarak depremin hemen ardından Dışişleri Bakanlığı’mızda kurulan kriz masasıyla sürekli irtibat halinde olduk. Buradaki STK temsilcileriyle birlikte 7/24 aralıksız çalışmalarımıza başladık ve sürdürüyoruz. Bugüne kadar sivil toplum örgütlerimizin oluşturdukları deprem yardım merkezi ve başkonsolosluk olarak TIR’la, uçakla, trenle birçok yardım malzemesi gönderildi. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Depremin geniş bir coğrafyada ve çok yıkıcı bir şekilde olması nedeniyle depremzedelerin daha uzun bir zaman ihtiyaçları tam anlamıyla giderilmiş olmayacak. İhtiyaçlar değişebilir ama yardımlarımızı sürdürmeye devam etmemiz gerekir. Şu anda kampanyası başlatılan konteyner kent projesi için umarım ve dilerim gerekli destek sağlanır. Bunun için de emeği geçenlere ayrıca teşekkür ederim. Yardımlarımızı Hannover Havaalanı’nda bize tahsis edilen bin metrekarelik bir alanda sürdürmeye devam ediyoruz.”

Elbistan’a 500 konteyner kampanyası

Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya

Haberin Devamı

‘HEDEFİMİZE ULAŞACAĞIZ’
Başlattıkları kampanya ile ilk etapta 100 adet konteyner yardım toplamayı hedeflediklerini belirten MÜSİAD Hannover Başkanı Asalettin Toklu “Toplamda Elbistan’da 500 konteynerlik bir konteyner kent kurmayı hedefliyoruz. Şimdiye kadar MÜSİAD NDs olarak 17 konteyner bağış aldık ve bunu bu kampanyaya devretmiş bulunuyoruz. Ayrıca bu etkinlik sonunda da 15 konteyner ve 20 bin Euro bağış topladık. Hedefimize ulaşacağımızdan eminim. Deprem sonrası tüm STK’larımızın, vatandaşlarımızın nasıl seferber olduklarını gördük. İnanıyorum ki, bu projemizi de başarıyla tamamlayacağız. Şimdiden her alanda emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.
Federal Milletvekili Adis Ahmedoviç (SPD) ve Hannover Belediye Meclis Üyesi Diana Rick-Vogt (CDU) etkinlikte birer konuşma yaparak kampanyaya olan desteklerini dile getirdiler.

Elbistan’a 500 konteyner kampanyası
MÜSİAD Hannover Başkanı Asalettin Toklu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!