El Kaide'nin telefon listesi ele ge?ti

Güncelleme Tarihi:

El Kaidenin telefon listesi ele geti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2008 13:09

M?CAHİTLER ?rgütü (Harakat- ul- Mujahidin) üyesi olduğu ve El-Kaide ile bağlantısı iddiası ile İngiltere'de Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan, İngiliz müslüman 35 yaşındaki Rangzieb Ahmed'in El- Kaide militanlarının haberleşme bilgilerinin bulunduğu bir deftere sahip olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Defteri yanında gizlice İngiltere'ye soktuğu öne sürülen Ahmed, El- Kaide örgütü ile bağlantısı olmadığını iddia etti. 2005 yılında Dubai ve Suudi Arabistan'da terör operasyonları düzenlediği iddiası ile Manchester Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Rangzieb Ahmed'in, El-Kaide militanlarının haberleşme bilgilerinin bulunduğu bir deftere sahip olduğu tespit edildi. Ahmed'in Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dün yapılan duruşmada, mahkemenin ele ge?irdiği defterin teröristlere ait önemli bilgiler i?erdiği ve bu bilgiler aracılığı ile birbirlerinin izini buldukları ortaya ?ıktı. Kendisinin Mücahitler ?rgütü (Harakat- ul- Mujahidin) üyesi olduğu ve el-kaide ile bağlantısı olmadığını iddia eden Ahmed'in davası Manchester Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürüyor.

Rangzieb Ahmed ile birlikte yargılanan arkadaşı Habib Ahmed'in de aynı defter sahip olduğu ve el-kaide üyelerinin isimlerinin görülmeyen mürekkeple yazıldığı tespit edildi. Ahmed'in Pakistan'daki teröris kamplarında iki yıl boyunca eğitim aldığı ortaya ?ıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!