El Ele Korosu İstanbul’da

Güncelleme Tarihi:

El Ele Korosu İstanbul’da
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2012 13:37

HAMBURG El Ele Engelliler Derneği Folklor ekibi İstanbul’da.

Haberin Devamı

HAMBURG El Ele Engelliler Derneği Folklor ekibi İstanbul’da düzenlenecek "Farklı Kültürler Anadolu Beşiğinde buluşuyor" ve "Tuvaldeki Farklı Renkler" adlı engellilerin sosyal yaşama uyumunu konu alan kültür-sanat proje çerçevesinde sahneye çıkamak için önceki gün İstanbul'a gitti.

İstanbul’daki Farklı Gelişen Bireyler Derneği (Fabidar), Hamburg El Ele ve İsveç Türk Engelliler Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen projeye toplam 110 farklı ülkeden kültür ve sosyal alanda faaliyet gösteren engelli-engelsiz projeler tanıtılacak.

El Ele Derneği Başkanı Ali Akdemir ve yardımcısı İsmail Yavuz,

“Dernek olarak uluslararası bir proje bünyesinde bir süre önce engelli insanlarımızın sosyal hayata uyumu konusunda engel(siz) halk oyunları ekibi ve korosu çalışmasını hayata geçirmiştik. Bu kapsamda derneğimizin engel(siz) halk oyunları ekibinden, yöneticilerden ve halk oyunu ekibinde yer alan çocuklarımızın ailelerinden oluşan 20 kişilik ekip, İstanbul’da, farklı ülkelerden gelen engelli kültür ve sanat ekipleriyle diyaloğa girecek. Dört günlük etkinlik üyelerimize çok önemli tecrübeler kazandıracak" dedi.

El Ele üyeleri beraberlerinde Türkiye’de muhtaç engellilere bağışlanmak üzere tekerli sandalye ve çeşitli araç ve gereç de götürdüler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!