Ekonomik kriz hasta ediyor

Güncelleme Tarihi:

Ekonomik kriz hasta ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2013 16:22

Ekonomik kriz bağlantılı şikayetlerin her geçen gün arttığı bildirildi.

Haberin Devamı

HOLLANDA’da aile hekimlerine ve diğer sağlık kuruluşlarına ekonomik kriz bağlantılı şikayetlerle başvuranların sayısının giderek arttığı belirlendi.

Aile hekimlerine ve diğer sağlık kuruluşlarına başvuranların korku, gerginlik, depresyon, uyku bozukluğu, baş ve sırt ağrıları, stres ve psikolojik sorunlardan şikayetçi oldukları kaydedildi.

Başvuranlar arasında işsiz kalmaktan korkan, borçlarından kaygı duyan ve emlak fiyatlarının düşmesinden endişelenenlerin sayısında ciddi artış olduğuna vurgu yapıldı.

Aile hekimleri, ortada kesin rakamlar olmamasına rağmen bu tür şikayetlerle başvuranların sayısının giderek arttığına dikkati çektiler. Ruh Sağlığı ve Bağımlılıkla Mücadele Enstitüsü Trimbos, ülkede ilk kez ekonomik kriz ile psikolojik sorunlar arasında bağlantı olup olmadığını belirleyebilmek için geniş çaplı araştırma yapılacağını duyurdu. Yetkililer, araştırma sonuçlarının önümüzdeki birkaç ay içinde açıklanacağını kaydettiler.

Bir süre önce Sosyal Kültürel Planlama Bürosu ile Devlet İstatistik Bürosu’nun ortaklaşa yaptığı araştırmada, Hollanda’da ekonomik kriz nedeniyle yoksulluğun arttığı belirlenmişti. Araştırma raporunda, Türklerin de aralarında bulunduğu batılı olmayan ailelerin, sosyal ödenekli ve tek velili aileler ile yalnız yaşayanların yoksulluk riski en yüksek grupları oluşturduklarına işaret edilmişti.

2011 yılında bir çok insanın ev kirasını ödeyemediği ya da zorlandığı, evini yeterince ısıtamadığı belirtilen raporda, bu grup ailelerin sayısının 2012’de daha da arttığına vurgu yapılmıştı. Yoksul sayısının 180 bin kişilik artışla 1 milyon 100 bine yükseldiği belirtilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!