Ekonomide göçmenler konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Ekonomide göçmenler konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2010 15:48

BERLİN Türk Cemaati (TGB) tarafından düzenlenen bir toplantıda göçmenlerin ekonomiye bakış açıları ve katkıları ele alındı.

Haberin Devamı

TGB'nin 'Sivil Toplum Akademisi' (STA) çerçevesinde gerçekleştirilen panelde göçmenlerin işçilikten işverenliğe kadar geniş kapsamda, ekonomideki yeri tartışıldı. Panele, Berlin Ekonomi Senatörlüğü Müsteşarı Almuth Nehring-Venus, TD-IHK Genel Sekreteri Suat Bakır konuşmacı olarak katıldı. Toplantıda TDU adına Dursun Şahin ve MÜSİAD adına ise Mustafa Özalp görüş belirttiler. Berlin Türk Cemaati Başkanı Bekir Yılmaz, Türkler'in başta gıda sektöründeki girişimleri olmak üzere birçok alandaki yatırımlarının "manavcılık" gibi bir tabirle aşağılanmaya çalışıldığını belirtti.

BÜYÜK BAŞARI
Berlin Türk Evi'nde yapılan toplantıda konuşan Berlin Ekonomi Senatörlüğü Müsteşarı Almuth Nehring-Venus, Türk girişimcilerle sıkı çalışmalar yaptıklarını belirtirken, "Ben bu tanışmalarda aslında sokakta gördüğümüzden daha fazla kadının ekonomik hayatın içinde olduğuna tanık oldum. Bunun toplumsal yaşamda bu açıklıkta yansımaması şaşırtıcı. Başarılı göçmen işverenleri toplumun önüne çıkarmamız ve örnek olmasını sağlamamız gerekir" şeklinde konuştu. TD-IHK Genel Sekreteri Suat Bakır ise bazı Alman medyasının Türkler hakkında abartılı yayınlarına dikkat çekti. Türkler'in girişimciliğe yönelme tarihinin çok yeni olduğunu ifade eden Bakır, Berlin Duvarı'nın yıkılmasından sonra işyerlerini kaybeden Türkler'in ellerindeki paralarla kendine iş kurmaya çalıştığını ve işe küçük esnaflıkla başladığını hatırlatarak, "Gelinen noktada 15 yıl içinde 8 milyar Euro ciro yapan, 80 bin işletme ve 400 bin istihdamdan bahsediyoruz. Bu çok büyük bir başarı" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!