Eintracht Halil'le turladı: 5-2

Güncelleme Tarihi:

Eintracht Halille turladı: 5-2
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2010 16:09

Eintracht Frankfurt Halil Altıntop'un bir gol iki asistlik yaptığı karşılaşmada Hamburg'u 5-2 yenerek 3. tura yükseldi. Bundesliga lideri Mainz ikinci lig ekibi Tolgay Arslan ve Alper Uludağlı Aachen'e 2-1 yenilerek elendi. Nuri Şahinli Dortmund 3. lig lideri Kickers Offenbach karşısında penaltı atışları sonunda 4-2'lik skorla kupaya veda etti.

Haberin Devamı

ALMANYA Kupası 2009/2010 sezonu 3. tur maçlarında Eintracht Frankfurt güçlü rakibi Hamburg'u gole boğdu.: Eintracht Frankfurt bu sezon şeytanın bacağını kırıp golle tanışan Halil Altıntop'un ayrıca takımını iki golüne asistlik yaptığı karşılaşmada Hamburg'u 5-2 yenerek 3. tura yükseldi. 13. dakikada Halil Altıntop'un pasında Caio gol perdesini araladı.: 1-0, 21. dakikada Halil bu kez sol taraftan ortaladı, topu adeta Gekas'ın kafasına indirdi. Yunanlı golcüye topu kafayla filelere yollamak düştü. 23. dakikada Hamburg Petric'le ilk golünü buldu. Gekas 45. dakikada ikinci golünü attı: 3-1. 65. dakikada Hali'in düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşyta Tzevellas topu köşeden filelerle buluşturdu.: 4-1. 66. dakikada Petric farkı ikiye indirdi. 87. dakikada Rincon'un Gekas'ı ceza sahasında düşürmesiyle kazanılan penaltıyı gole çeviren Halil bu seson ilk gol sevincini yaşadı. Halil Altıntop "Telafisi olmayan Kupa maçında iyi oynadık. Hüaklı bir galibyet aldık. İyi oyunumu penaltıda olsa bir golle süslediğim için memnunum. En önemlisi şeytanın bacağnı kırdım Gollerimin arkası gelir, diye düşünüyorum. Bundesliga'da bu sezon ilk golümüde Cumartesi günü atmak istiyorum" dedi.

Alper ve Tolgay sevindi

Bundesliga'da liderlik koltuğunda oturan Mainz kupadan elendi. 2. Lig ekibi Alemania Aachen Mainz'ı 2-1 mağlup ederek 3. tura yükselen taraf oldu. Alper Uludağ ve Tolgay Arslan'ın forma giydiği Aachen'i zafere taşıyan goller Auer (26.dk) ve 60.dk. Höger'den geldi. 25 bin 657 seyircinin zilediği Tivoli Park'taki maçta 90. dakikada Mainz antrenörü Peter Tuchel hakem tarafından trübüne gönderildi. Mainz'ın 68. dakikada Szalai ile bulduğu gol elenmesini ise önleyemedi.: 2-1.

Nuri Şahin'in penaltısı yetmedi

Almanya 3. Lig lideri Kickers Offenbach Bundesliga ikincisi Borussia Dortmund'u kupadan sarf dışı etti. Golsüz berabere kapanan 90 dakika ve uzatma devreleri sonunda yapılan penaltı atışlarında 4-2'lik skor üstünlüığü yakalayan Kickers Offenbach sevinen taraf oldu. Dortmund adına Nuri Şahin'in ilk penaltıyı gole çevirmesine rağmen Barrios ve Lewandrovski'nin penaltılarını Kickers kalecisi Wulknikowski kurtardı ve takımının gabiyetinin mimarı oldu. 25 bin kişinin tıka basa doldurduğu Biberer Berg Stadı'nda Dortmund oynadığı futbolla şaşırttı.

Olcay ve Sefa göz doldurdu.

MSV Duisburg deplasmanda Hallescher FC karşısında rahat bir galbiyet aldı. Olcay Şahan ve Sefa Yılmaz'ın orta sahada başarılı futbollarıyla göz doldurduğu MSV Duisburg'un gollerini 7 ve 33. dakikada Maierhofer attı. 31. dakikada Maierhofer'ın penaltı atışını kurtaran Hallescher kalecisi Horvat 85. dakikada Grlic'in golünü ise önleyemedi: 0-3. Duisburg 3. tura yükselerek taraftarlarını sevindirdi. 1899 Hoffenheim 2. lig ekibi İngolstadt karşısında tek golle de olsa 3. tura yükselmesini bildi. Bundesliga'nın 3 bin 330 nüfuslu köy takımı Hoffenheim'da 63. dakikada Ba'nın kaydettiği golle 3 tura 'merhaba' dedi.

Mehmet Ekici oynadı, İlkay Gündoğan dinlendirildi

Bundesliga ekibi Nürnberg, Regionalliga (4. lig) ekibi rakibi karşısında 3-0 galip gelirken fazla zorlanmadı. Başarılı futbol gösteren Mehmet Ekici'nin kornerinde topu kafayla Schieber filelere yolladı. 50. dakikada penaltıdan Pinola ve 74. dakikada Simons farkı açtı: 0-3. Farklı galibiyetle 3. tura yükselen Nürnberg'de yedekler arasında bulunan İlkay Gündoğan dinlendirildi.

Derbide Mönchengladbach

Stadion im Borussen Park'ta Leverkusen 63. dakikada Helmes'le bir penaltı atışını gole çeviremedi. Normal süresi golsüz kapanan karşılaşmada 107. dakikada Eren Deddiyokla Leverkusen 1-0 öne geçti. Bu sevinç bir dakika sürdü. Mönchengladbach İdrissiu ile skoru eşitledi.: 1-1. Beraberlik değişmeyince geçilen penaltı atışlarında Mönchengladbach 5 penaltıyı da gole çevirdi. Maçta daha önce bir penaltı kaçıran Helmes'in yine penaltıyı kaçırması üzerine Leverkusen kupaya veda etti.: 5-4.

Stuttgart Harnik'le

Stuttgart normal süresi 1-1 berabere kapanan karşılaşmada Regionalliga ekibi Chemnitz'i 3-1 mağlup etti. Chemnitz sahasında seyircisininde desteğiyle 90 dakika başa baş oyun gösterdi. Serdar Taşçı'nın kaptan olarak çıktığı karşılaşmada 72. dakikada Stuttgart Marica ile panaltı atışını direğe nişanladı. Chemnitz karşı atakta Förster'le 1-0 öne geçti. 76. dakikada Kuzmanovic'in yerine oyuna giren Harnik 79. dakikada beraberliği sağladı: 1-1. Uzatma devresinde Harnik 106 ve 108. dakikalarda iki gol daha atınca skor 3-1 oldu.

Son 16 takım

Almanya Kupasında 3. tura yükselen takımlar:

1. Lig takımları:
Bayern Münih , Eintracht Frankfurt, Hoffenheim, Stuttgart, Nürnberg, Mönchengladbach, Schalke, Wolfsburg, Kaiserslautern, Köln

2 lig takımları:
Duisburg, Aachen, Ausburg, Cottbus

3. lig takımları
Offenbach, Koblenz

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!