Ehliyet zorlaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Ehliyet zorlaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2009 13:52

Danimarka'da ehliyet almak zorlaşıyor. Çok sayıda vatandaşımızın yaşadığı, İshoj, Brondby, Vallensbaek, Hundige, Hvidovre şehirlerinin bulunduğu batı bölgesinde sürücü kursu okulu bulunan Tahir Turan ve Eşi Fatma Turan, ehliyet almanın zorlaşacağını belirterek vatandaşlarımızın yeni yasa çıkmadan bir an önce ehliyet almalarını tavsiye ettiler.

Haberin Devamı

Vest Köreskole sürücü okulunda hem direksiyon hem de teori dersleri veren Tahir ve Fatma Turan çifti, Osman Öcal, Resul Yüksel, Ali Gözeri, Danimarka hükümetinin yabancılara yönelik sürekli kısıtlamalar getirdiğini belirterek, "Teori sınavında 25 soru yöneltiliyor ve sorulardan en az 20’sinin doğru bilinmesi gerekiyordu. Yeni getirilecek yasa ile soru sayısı 45’e yükseltilecek. Ancak değerlendirme hata sayısına göremi, yoksa puan durumuna göremi yapılacak henüz belli değil. Büyük ihtimalle puan sistemine göre olacak" dedi.

Tercüman olmayacak

Bugünkü uygulamada sınavda tercüman bulunduğuna işaret eden sürücü okulu sahibi çift, şunları söylediler: "Yeni uygulamada tercüman olmayacak. Bugünkü uygulamada öğrencilere Türkçe, İngilizce ve Danca dillerde hazırlanmış ders CD’si veriliyor. Yeni uygulamada poliste 10 dilde CD olacak. Kursiyerler sınava girdiklerinde ekranda sınav olacaklar ve ekranda dil seçimi yapacaklar. Sorular çektikleri dilde ekrana gelecek. Kulaklıkla kendi seçtiği dilde sorular sorulacak kişi de ekranda sorunun cevabını işaretleyecek. Ama okuma yazması yoksa sınavda kalacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!