Eğitmenler zam istiyor

Güncelleme Tarihi:

Eğitmenler zam istiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2009 11:14

Aldıkları maaşın düşük olmasını eleştiren binlerce eğitmen ve anaokulu öğretmeni dün sokaklara dökülürken çok sayıda yuva kapalı kaldı. Gösteriler bugün de sürecek.

Haberin Devamı

ALMANYA'da çeşitli yuvalarda çalışan eğitmen ve anaokulu öğretmenleri iki günlük uyarı grevine başladı. Daha iyi çalışma koşulları ve zam için sendikaların çağrısı üzerine sokağa dökülen yaklaşık 20 bin kişi "Yaptığımız işin karşılığını alamıyoruz. Zam istiyoruz" dediler. Ver.di sendikası sözcüsü, 220 bin çalışan için ücret artışı talep ettiklerini, görüşmelerin ise sürdüğünü bildirirken "Bugün görüşmelerden bir sonuç alınmazsa, protestolar önümüzdeki günlerde de sürecek" dedi.


Yuvalar kapalı kaldı


Hamburg'da 2 bin kadar eğitmen, dün grevin ilk gününde St. Georg semtinde gösteri düzenledi. Onlarca yuva ve kreşin grev nedeniyle kapalı kaldığı kentte eğitmenler, aldıkları maaşların 1200 Euro'yu geçmediğini belirterek geçim sıkıntısı yaşadıklarını kaydettiler. Ellerinde düdük, üzerlerinde grev yelekleriyle gösteriye katılanlar eğitmenlerin arasında Eulenstrasse yuvası çalışanı Leyla Gedik (31) ve sosyal pedagog Sedat Aksaylı (29) da yer aldı. Gedik, „Maaşlarımız çok düşük. Bunu protesto ediyoruz“ diye konuştu. Aksaylı ise gösteriye üzerinde „Biz çocukların gelişmesine katkı sağlıyoruz. Yaptığımız işin takdir görmesini talep ediyoruz“ yazan pankartla katıldı. Grevler bugün de devam edecek.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!