Eğitimli kadınlara meslek kursu

Güncelleme Tarihi:

Eğitimli kadınlara meslek kursu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2008 11:49

TBB, evlilik yoluyla Almanya'ya gelen fakat mesleğini yapamayan eğitimli kadınlara yönelik kurs başlatıyor.

Haberin Devamı

EVİLİLİK yoluyla Almanya'ya gelen meslek sahibi kadınları iş hayatına kazandırmak amacıyla Berlin'de kurslar düzenlenecek. Berlin Brandenburg Türkiye Toplumu TBB tarafından düzenlenecek kurslarla akademisyen Türk kadınlarına Uyum Menajerliği eğitimi verilecek.

Meslekleri tanınmıyor

TBB Yönetim Kurulu üyesi Derya Ovalı ve Proje Koordinatörü Nuran Beyazgül dün yaptıkları basın toplantısıyla kurslar hakkında bilgi verdi. Ovalı, Almanya'da evlilik yoluyla gelen kadınlara karşı bir önyargının bulunduğunu belirterek 'Aile birleşimiyle gelen kadınların mesleksiz ve eğitimsiz olduğu yönünde bir önyargı var. oysa üniversite mezunu, mesleği olan bir çok kadın da evlenerek Almanya'ya geliyor. Bu kadınların Almanya'da diplomaları tanınmadığı için iş hayatına katılamıyorlar. Bu uyumun önünde de bir engel. Biz başlattığımız bu projeyle ve düzenleyeceğimiz kurslarla bu kadınları işsizlik statüsünden çıkarıp kendi yaşamını kendisinin düzenlemesine destek vermek istiyoruz' dedi.

9 ay sürecek

Akademisyen Türk kadınlarına yönelik 'Uyum Menajerliği' projesinin Eylül ayında başlayıp haziran ayı başında sona ereceğini söyleyen Proje Koordinatörü Nuran Beyazgül ise kurslarla ilgili bilgi verdi. Beyazgül 'Kurslara katılanlar Almanya'nın politik yapısı ve sistemi, eğitim politikaları, sosyal çalışma ve sosyal pedagoji, ve Almanya'da göç ve uyum, gençlerle çalışma ve bilgisayar gibi eğitim alacaklar' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!