Eğitime yatırım geleceğe yatırımdır

Güncelleme Tarihi:

Eğitime yatırım geleceğe yatırımdır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2011 18:19

STUTTGART Başkonsolosu M. Türker Arı bölgesindeki Türk dernek, şirket ve Alman makamlarını ziyaretlerine devam ediyor.

Haberin Devamı

Arı son olarak Reutlingen Ticaret Odası Başkanı Dr Wolfgang Epp eşliğinde Mössingen kentindeki “Hassas tutucu bakım sistemleri” üretimi yapan Eroğlu firmasını ziyaret etti. Arı, “Ekonomik ilişkiler ülkeler arasındaki bağlantının temelini oluşturur. Türk devleti olarak buna büyük önem veriyoruz. Bu yönde çalışan Almanya’da yaşayan Türkleri de destekliyoruz. Bu tür başarılar ortak çalışmanın ürünüdür. Eroğlu Firmasını özellikle gelecek planları ve elemanlarının eğitimi için Alman makamları ile yaptığı ortak çalışmalardan dolayı da ayrıca tebrik ediyorum. Bu bölgede çok güzel ilişkiler ve ortaklıklar kurmuşlar. Başarılı işbirliğinin ilerlemesini istiyorum. Bunun için de biz konsolosluk olarak üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız” dedi.

ELEMAN YETİŞTİRECEĞİZ

Firma sahibi Nusret Eroğlu, “2012 yılına kadar devam edecek bir bir yenileme projesi başlattık. Firma bünyesinde ERTEM-EroğluTeknoloji Eğitim Merkezi’ni mesleki ve teknik eğitim veren bir okula dönüştürmek, bugüne kadar üniversitelerle iş birliği ile gerçekleştirilen faydalı model ve patent çalışmalarına hız vererek ar-ge yatırımlarını arttırmak ve bu çalışmalar sonucunda Eroğlu teknoparkı kurmak istiyoruz. Reutlingen Ticaret Odası ile de öğrenci değişimi konusunda ortak çalışmalar yapıyoruz. Gerek Türkiye’deki üretim merkezimiz, gerekse buradaki üretim merkezimiz için kalifiyeli elemanları yetiştirmek öncelikli hedefimiz olacak” dedi.

ALMANYADAKİ TÜRK GİRİŞİMCİLER ÇOK ÖNEMLİ

Reutlingen Ticaret Odası Başkanı Dr. Wolfgang Epp “Almanya için burada yaşayan Türkler çok önemli bir konuma geldi. Burada Türkler tarafından kurulan firmalar iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesine büyük katkı sağlıyor. Biz aynı zamanda eğitim kalitesinin de artmasını istiyoruz. Bu nedenle Eroğlu şirketi ile ortak hazırladığımız öğrenci değişimi projesini en kısa zamanda tamamlayacağız. Bu çok önemli bir gelişme olacak. Buradan Türkiye’ye, Türkiye’den de buraya gençler eğitim amaçlı gelecekler. Üretim yerlerinde staj imkanı elde edecekler. Bu zamanda eğitim her şeyden önemli. Bölgemizdeki Üniversitelerimiz ile Türkiye’de ki şirketler arasında işbirliğini arttırıcı çalışmalara geçen sene başladık. Önümüzdeki günlerde Türkiye’ye gideceğiz. Tıp Tekstil’in de araştırma, geliştirme ve üretim konularında birlikte projeler gerçekleştireceğiz” dedi. Dr Epp sözlerini “Gençlerin staj ve eğitim yeri konusunda bölgemizdeki diğer Türk firmalarının yardımı gerekiyor. Ortak çalışmaları arttırmamız gerekiyor. Bu bölgeye yaptığı yatırımlar için Eroğlu Firmasına da çok teşekkür ediyorum. Bu tür şirketlerin artmasını en büyük dileğim” diyerek tamamladı.

RESMİ DEFTERİ İMZALADI

Stuttgart başkonsolosu M. Türker Arı Mössinden Belediyesini de ziyaret etti. Arı ziyaretinde insanların tanımadıkları bilmedikleri şeylerden korktuğunu çekindiğini söyleyerek “Almanya ve Türkiye halkları arasındaki dostluğu yoğun ilişkiler kurarak geliştirmeliyiz. Birbirimizi daha iyi tanıdıkça iki ülke halkları arasındaki bağlarda güçlenecektir. Bu konuda Konsolosluk olarak elimizden gelen yardımı her zaman yapmaya hazırız” dedi. Mössingen Belediye Başkanı Michael Bulander’de “Şehrimizde yaşayan Türk kökenli vatandaşlarımızla, dernek ve kuruluşlarla ilişkilerimiz üst düzeyde, uyum içersinde olduğunu söylemek isterim. Bunun daha da ileri gitmesini diliyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!