Eğitime destek

Güncelleme Tarihi:

Eğitime destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2012 09:27

Federal Aile Bakanı Schröder, Almanya genelinde 32 okulda bin 400 öğrencinin eğitimde başarılı olması için örnek çalışma yapan Şans Atölyesi Dermeği'nin hamiliğini üstlendi.

Haberin Devamı

FEDERAL Aile, Yaşlılar ve Gençlik Bakanı Kristina Schröder, merkezi Bochum'da bulunan, ülke genelinde Türk, Alman ve diğer göçmen kökenli gençlerin eğitimde başarılı olmaları ve sosyal hayata uyum sağlamaları için çalışmalar yapan Şans Atölyesi Derneği'nin hamiliğini üstlendi.

Berlin'deki Federal Aile Bakanlığı'nda Dernek Başkanı Murat Vural'ı kabul eden Schröder, örnek çalışmalarından ötürü kendisini kutladı. Almanca'nın eğitimdeki önemine değinen Schröder, gençlerin eğitimine yönelik fahri hizmet sunanlara teşekkür etti.

Alman liyakat nişanı sahibi

Her yıl sosyal angajmanda bulunan örnek vatandaşlara verilen Alman Devlet Liyakat Nişanı sahibi olan Vural, bakan Schröder'e bu girişiminden ötürü teşekkür edip, şöyle dedi:

“Gençlerin eğitimde başarılı olması için derneğimiz bünyesinde hizmet sunuyoruz. Türk öğrencileri başta olmak üzere diğer göçmen kökenli ve Alman öğrencileri de eğitim konusunda yardımcı oluyoruz. Şans Atölyesi'nin kurduğu sistemle zincirleme üsulu sunduğumuz yardımlar; üniversiteliler liseye gidenlere, lise öğrencileri de kendilerinden bir alt sınıflardaki daha küçük öğrencilere eğitim konusunda yardımcı oluyor. Derneğimizde ayrıca öğrencilerle birlikte geziler düzenliyor, sportif ve kültürel çalışmalar yaparak sosyal faaliyetlerde de bulunuyoruz. Almanya genelinde 32 okulda faaliyet gösteren Şanş Atölyesi Derneği, ülke genelinde bin 400 genç ve çocuğun daha iyi eğitim alması için çaba sarf ediyor. Bizim çalışmalarımız sonucunda okullarda artık kimse kimseyi yabancı olarak görmüyor, öğrenciler beraber gülüp, beraber bir kaderi paylaştıkları zaman sorunlar kendiliğinden ortadan kalkıyor. Almanya'da yaşayan göçmen kökenlilerin eşit şanslara sahip olabilmesi için iyi derecede almanca bilmeleri ve iyi bir eğitim almaları gerekir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!