Egemen Bağış Hollanda'da

Güncelleme Tarihi:

Egemen Bağış Hollandada
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2011 14:04

Resmi ziyaret için Hollanda;ya gelen Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, temaslarına başladı.

Haberin Devamı

Bağış, ilk olarak Lahey;de Hollanda;nın AB;den sorumlu Bakanı Ben Knapen ile heyetler arası öğle yemeğinde bir araya geldi. Temaslarıyla ilgili olarak gazetecilere bir açıklama yapan Bağış, Hollanda;da Dışişleri Bakanı ve Senato Başkanı;nın yanı sıra düşünce kuruluşlarında siyaset üzerine çalışan şahsiyetlerle bir araya geleceğini söyledi.

AB süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, Türkiye;nin birliğe yapacağı katkıları anlatmaya çalışacağını kaydeden Bağış, "Burada Türkiye;nin AB üyeliği sürecini değerlendirme imkanımız olacak. Türkiye;nin AB;ye katkılarını anlatmaya, Hollanda;daki Türkiye;nin dostlarının sayısını artırmaya ve üyelikle ilgili endişeleri olanların da endişelerini gidermeye çalışacağız. Faydalı bir ziyaret olacağını ümit ediyorum" dedi.

Avrupa;nın önde gelen ve güçlü ekonomiye sahip ülkesi Hollanda;nın Türkiye;nin potansiyelini çok iyi algıladığını vurgulayan Bakan Bağış, bu ülkenin Türkiye;de ciddi yatırımları bulunduğunu ifade etti.

"BAŞBAKAN;IN ÖZEL MESAJI"
Resmi temaslarının yanı sıra Hollanda;da yaşayan Türklerle de bir araya geleceğini hatırlatan Egemen Bağış, "onlara sayın Başbakanımızın özel mesajlarını aktaracağım" diye konuştu.

Türk hükümetinin yurt dışındaki Türklerin hassasiyetlerine ve ilgi duydukları konulara ilişkin çalışmalarını anlatma fırsatı bulacağına işaret eden Bağış, şöyle konuştu: "Buradaki farklı derneklerimizde vatandaşlarımızla birkaç toplantıda bir araya gelmeye çalışacağız. Onlar için de bir takım özel mesajlarımız var. Bu ülkede yüz binlerce kardeşimiz var, onların her biri adeta Türkiye;nin bir büyükelçisi." İki günlük ziyaret kapsamında bugün Hollanda Diyanet Vakfına (HDV) bağlı Lahey’deki Mescid-i Aksa Camisi’nde Türk vatandaşlarıyla bir araya gelmesi planlanan Bağış, temaslarını HDV merkezini ziyaret ederek sürdürecek.

Merkezi Lahey’de bulunan Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ) Genel Direktörü Büyükelçi Ahmet Üzümcü ile görüştükten sonra Amsterdam’a geçecek olan Bağış, burada ”Türkiye: Tamamlayıcı Yıldız” etkinliğinin açılışına katılacak.

Hollanda’daki temasları çerçevesinde yarın Amsterdam’da Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Hollanda şubesinin kahvaltısına katılacak olan Bağış, daha sonra Hollanda Türk İşadamları Derneğinin (HOTİAD) düzenlediği ”Türkiye&AB İlişkileri ve Hollanda” başlıklı konferansta konuşma yapacak.

Devlet Bakanı Bağış, uluslararası düşünce kuruluşu Alman Marshall Fonu’nun toplantısına katıldıktan sonra aynı gün Türkiye’ye dönecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!