“Ege” damgası

Güncelleme Tarihi:

“Ege” damgası
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2013 10:54

Ege Bölgesi temsilcilerinden 3'ü mutlu sona ulaşırken, iki ekip finalde kaybetti.

Haberin Devamı

Futbolda, 2012-2013 sezonunda Coca Cola Akademi Ligi finallerinde mücadele eden Ege Bölgesi temsilcilerinden 3'ü mutlu sona ulaşırken, 2'si finalde kaybetti. Bu sezon “Akademi” ve “Elit Akademi” olarak yapılan iki farklı gelişim liginden Coca Cola Akademi Ligleri, toplam 5 yaş grubunda 38'er takımla oynandı.

Her yaş kategorisinin 4 ayrı grubunu lider bitiren takımların finallere yükseldiği Akademi Ligleri'nde Ege temsilcileri, her yaş kategorisinde son iki takım arasına kalmayı başarırken, 3 birincilik, 2 de ikincilik kazandı.
Gelişim Ligleri'nde her yaş grubunda 19'ar ekibin katıldığı Elit Lig müsabakaları ise devam ediyor.

Akademi Ligi'nde mücadele eden Ege Bölgesi temsilcilerinden 15 yaş altı grubunda Altay, 16 yaş altında Manisaspor ve 17 yaş altında ise Göztepe mutlu sona ulaşmayı başardı. Diğer Ege Bölgesi temsilcilerinden Denizlispor 14 yaş altı, Göztepe ise 18 yaş altı grubunda finale yükselmeyi başardıkları ligleri ikinci sırada bitirdi.

Ege'nin birincileri

15 Yaş Altı Ligi finalinde penaltı atışları sonunda Gaziantepspor'u yenerek birinci olan Altay'ın teknik sorumlusu Özkan Kılıç, ligde ilk olarak mücadele ettikleri Ege Grubu'nun çok zorlu geçtiğini, ancak iyi futbol oynayarak mutlu sona ulaştıklarını söyledi.

Kılıç, Altay'ın altyapısından her zaman iyi sporcular çıkardığını belirterek, “Bu sene bizim yaş grubumuzda bunu bir kez daha gösterdik. Bu şampiyonluk altyapıya ne kadar önem verdiğimizi gösterdi” dedi.

Manisaspor

16 Yaş Altı Ligi final müsabakasında Sakaryaspor'u 3-1 mağlup eden ve mutlu sona ulaşan Manisaspor'un teknik sorumlusu Tansu Yanık ise Ege Grubu'nda zor maçlar oynamalarının kendilerine avantaj sağladığını ve bunu finalde iyi değerlendirdiklerini söyledi. Yanık, Ege Grubu'nda takım sayısının da fazla olduğunu belirterek, “Sonuçta finallerde iki maçımızı da kazanıp birinciliğe ulaştık. Genç oyuncularımız çok başarılı maçlar çıkardı” diye konuştu.

Göztepe

Göztepe 17 Yaş Altı Teknik Sorumlusu Gökhan Ersoy da Ege Grubu'nu lider olarak tamamladıktan sonra finallere özel olarak hazırlandıklarını ve finalde Eyüpspor'u 1-0 yenerek mutlu sona ulaştıklarını söyledi.
Altyapılardan Göztepe'ye ilk Türkiye birinciliğini kazandırdıklarını kaydeden Ersoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Oyuncularımız çok hak ettikleri bir başarı elde ettiler. Bu başarının devamlı olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çok yetenekli oyuncularımız var. Şampiyon olan takımımızda yer alan oyunculardan 4-5'inin gelecekte A takımda oynayacağını tahmin ediyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!