Efsane futbolcu Tomas Carlovich hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Efsane futbolcu Tomas Carlovich hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2020 13:00

Arjantin futbolunun efsane isimlerinden ‘Trinche’ lakaplı Tomas Carlovich, bisikletini çalmaya çalışan bir kişi tarafından uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Arjantin futbolunun efsane isimlerinden ‘Trinche’ lakaplı Tomas Carlovich, bisikletini çalmaya çalışan bir kişi tarafından uğradığı saldırı sonucu hastaneye kaldırıldı. Hemen ameliyata alınan Tomas Carlovich, komada sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetti. 74 yaşındaki Tomas Carlovich’in ölümüne, kafasına aldığı sert darbenin neden olduğu öğrenildi.

Efsane futbolcu Tomas Carlovich hayatını kaybetti
Kariyeri boyunca Arjantin dışında başka bir ülkede forma giymemiş olan Tomas Carlovich, Maradona tarafından dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcuları arasında gösterilmişti. Tomas Carlovich’in hayatını kaybetmesinin ardından sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Maradona, efsane futbolcunun hayatını kaybettiğine inanamadığını söyledi.
Efsane futbolcu Tomas Carlovich hayatını kaybetti
MARADONA YIKILDI
Tomas Carlovich’in kendisi ile çekilmiş bir fotoğrafını kullandığı paylaşımda Maradona “Alçak gönüllüğün ile hepimize örnek olmuştun. Buna inanamıyorum. Seninle daha yeni tanışma fırsatım olmuştu ve sen bize veda ettin. Ailene ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Umarım adalet yerini bulacaktır. Huzur içinde uyu üstat” yazdı.

Haberin Devamı

Diego Maradona, Rosario’ya imza attığında bir gazetecinin kendisini ‘Dünyanın en iyi futbolcusu’ olarak tanımlamasına “Dünyanın en iyi futbolcusu benden önce Rosario’da oynadı. İsmi de Tomas Carlovich’di” yanıtını vermişti.

Tomas Carlovich de Maradona ile olan anısını şu sözlerle anlatmıştı:

“Diego Maradona Rosario’ya geldiğinde ona ‘Hoş geldin’ demek için kaldığı otele gittim. Etrafını saran kalabalık nedeniyle ona ulaşmaya çalışırken beni fark etti ve birden yanıma geldi. Bana sarıldı ve durmaksızın konuştu. Bir de benim için imzaladığı tişörte ‘Trinche, benden daha iyi bir futbolcusun’ yazdın. Bunun üzerine ben de kendisine ‘Maradona sen benim hayatım boyunca gördüğüm en iyi futbolcusun… Artık huzur içinde ölebilirim’ demiştim.”

Arjantinli ünlü teknik direktör Jose Pekerman da Tomas Carlovich’i dünyanın en iyi orta saha oyuncusu olarak nitelendirmişti.

Haberin Devamı

İşte Maradona’nın yaptığı paylaşım:

Efsane futbolcu Tomas Carlovich hayatını kaybetti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!