Ediz Hun: "Türkiye'nin Aydınlık yüzlerisiniz"

Güncelleme Tarihi:

Ediz Hun: Türkiyenin Aydınlık yüzlerisiniz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2010 12:19

Türk sinemasının jönü Ediz Hun'a Almanya'da Onur Ödülü verildi. 10. Frankfurt Türk Film Festivali çerçevesinde Frankfurt'ta düzenlenen törende konuşan Ediz Hun, yurtdışında yaşayan Türkler'in arasında olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Hun, "İyi ki varsınız, sizler Türkiye'nin yurtdışındaki aydınlık yüzlerisiniz" dedi.

Haberin Devamı

TÜRK sinemasına yüzün üzerinde gilm kazandıran ünlü aktör, Ediz Hun'a Almanya'da Onur Ödülü verildi. 10. Frankfurt Film Festivali çerçevesinde Frankfurt'ta düzenlenen törende konuşan Ediz Hun, yurtdışında yaşayan Türkler'in arasında olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtirken, "İyi ki varsınız, sizler Türkiye'nin yurtdışındaki aydınlık yüzlerisiniz" dedi. Ediz Hun'un "Çığlık Çığlığa bir Sevda" filmi gösterildi. Gecede ayrıca yüzlerce filme imza atan ünlü yönetmen Ülkü Erakalın'a da onur ödülü verildi. Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı hem ünlü yönetmen Ülkü Erakalın, hem de Ediz Hun'a onur ödülü vermenin onuru ve gururunu yaşadığını söyledi.

İYİKİ VARSINIZ
Almanya'da babasının Giessen Justus Liebig Üniversitesi, kendisinin ise Würzburg Üniversitesi'nde okuduğunu anlatan Ediz Hun, 130 film çevirdiğini söyledi. Yeşilçam'dan bazı anılarını hem Almanca hem de Türkçe anlatan Ediz Hun, Avrupalı Türkler'in Türk sinemasına gösterdiği ilgiden çok mutlu olduğunu belirtti.

DESTEKLERE TEŞEKKÜRLER
10. Frankfurt Türk Film Festivali Komite Başkanı Hüseyin Sıtkı'da "Festivalin gerçekleşmesinde başta Ediz Hun, Selda Alkor, Fatma Girik, Ekrem Bora ve diğer sanatçılarımız ve yönetmenlerimiz olmak üzere yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Özellikle sinema festivaline ilgi gösteren sinemaseverle başta Doğan Medya ve Hürriyet olmak üzere katkı ve desteklerini esirgemeyen sponsorlarınıza teşekkür ederim" dedi.

YEŞİLÇAM ŞERİDİ ŞİİRİNİ OKUDU
Ünlü yönetmen Ülkü Erakalın, kendi yazdığı, Türk sinema dünyasının geçmişini tanıtan "Yeşilçam Şeridi" adlı şiirini okudu. Duygulu bir şekilde şiirini okuyan Ülkü Erakalın son çevirdiği Ediz Hun'un başrollerini oynadığı "Çığlık Çığlığa bir Sevda" filminde Türkiye'nin unutulmaz sanat güneşi Zeki Müren'in yaşamının son 9 gününü ve bestekarları hayatını canlandırdığını söyledi.

BÜYÜK BULUŞMA
Festival iki ünlü sanatçının 45 yıl sonrası buluşmasına tanıklık etti. 1965 yılında "Ses" mecmuasının açtığı yarışmada en güzel kadın seçilen Selda Alkor ile en güzel erkek seçilen Tunç Okan nerdeyse yarım asra bulan bir ayrılıktan sonra tekrar biraya gelmenin mutluluk ve sevincini yaşadılar. Yarışmada birinci olduktan sonra "Vatan Kurtaran Aslan" filmini birlikte oynadıktan sonra birbirlerini görmeyen Selda Alkor ile Fransa'da diş doktoru olarak çalışan Tunç Okan birbirlerine sarılıp hasret giderdiler. Tekrar o günleri hatırlayan iki ünlü star gelecek te bir projede tekrar birlikte kemera karşısına çıkabileceklerini belirttiler.

BAŞKONSOLOSLUK REZİDANSINDA SANATÇILARA DAVET
Frankfurt Türk Film Festivali'ne gelen Türk sinemasının değerli yıldız sanatçıları onuruna Frankfurt Başkonsolosu İlhan Sagılı yemek verdi. Başkonsolosluk rezidanzında misafirlerini karşılayan Başkonsolos Saygılı "Burası hepimizin evi. Burası Frankfurt'taki tek Türk toprağı. Hepiniz hoş geldiniz, kendi eviniz gibi burada rahatça hareket ediniz" dedi. Yemekte Ediz Hun, Selda Alkor, Suzan Genç, Güven Kıraç ile birlikte Almanya'da yaşayan ve bir dönem Türk sinema ve fotoromanlarının jönü olarak ünlenen tiyatro sanatçısı Erden Alkan'da hazır bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!