Edebiyat Festivali'ne Türk çıkarması

Güncelleme Tarihi:

Edebiyat Festivaline Türk çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2007 20:28

Almanya'nın başkenti Berlin'de başlayan 7. Berlin Edebiyat Festivali'ne dünyanın bir çok ülkesinden yazarlar katılıyor.

Haberin Devamı

16 Eylül tarihine kadar devam edecek festivalin ana konusu ise bu yıl Güney Amerika Edebiyatı.Hasan Ali Toptaş, Elif Şafak, Aslı Erdoğan, Berivan Kaya, Oral çalışlar, Karin Karakaşlı, Cem Özdemir, Seyran Ateş ve Nejla Kelek bu yılki festivale davet edilen yazarlar arasında bulunuyor.

Festivalin son gününde öldürülen gazeteci Hrant Dink'in anısına bir panel düzenlenecek. Berlin Edebiyat Festivali çerçevesinde Schaperstrasse 24 numarada bulunan Haus der Berliner Festspiele salonlarında okuma günleri düzenlenecek. Berlin Uluslararası Edebiyat Festivali, Türkiye'nin 2008 yılında konuk ülke olarak katılacağı Frankfurt Kitap Fuarı öncesi Türk edebiyatı için adeta prova niteliği taşıyacak.

Türkiye'den festivale katılacak son dönemin önemli yazarları Hasan Ali Toptaş, Elif Şafak ve Aslı Erdoğan, Türk edebiyatının tanıtımının yanı sıra "İslam kültürünün anlaşılmasında Batı toplumundaki güçlükler" konulu panellerde de konuşma yapacaklar. Festivalde bugün saat 19.15'te "İslam Toplumunda kadın" konulu panelde yazar Seyran Ateş konuşacak. Saat 21.15'te ise Hasan Ali Toptaş, Kaleidoskop Bölümünde konuk olacak. Her iki toplantı da Schaperstrasse 24 adresinde bulunan Haus der Berliner Festspiele'de yapılacak.

FESTİVAL PROGRAMI

Türk yazarların festivaldeki programları şöyle:

7.09.07-Elif Şafak, Saat: 19.15, Haus der Berliner Festspiele / Büyük Sahne
12.09.07-Aslı Erdoğan, Saat: 19.15, Haus der Berliner Festspiele / Foyer
13.09.07-Tolerans sınırları, Necla Kelek Saat: 21.00, Haus der Berliner Festspiele / Büyük Sahne
14.09.07-Berivan Kaya, Saat: 23.00, Haus der Berliner Festspiele
16.09.07- Hrant Dink anması, Oral Çalışlar, Aslı Erdoğan, Karin Karakaşlı ve Cem ÖzdemirSaat: 17.00, Haus der Berliner Festspiele



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!