Eda Ceren Türk 'Marta'sı

Güncelleme Tarihi:

Eda Ceren Türk Martası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2012 17:05

Almanya'da Hohenlimburg 1910 Kadınlar Futbol Takımı'nın alt yapısında futbol oynayan Eda Ceren Gören 12 yaşında Almanya Kadınlar 15 Yaş Altı Genç Milli Takımı'na seçildi. Brezilyalı dünya yıldızı kadın futbolcu Marta'ya benzetilen Eda Ceren geçen yıl içinde 43 gol attı.

Haberin Devamı

ALMANYA'NIN Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde mücade eden Hohenlimburg 1910 Kadınlar Futbol Takımı'nın alt yapısında futbol oynayan Eda Ceren 12 yaşında Almanya Kadınlar 15 Yaş Altı Genç Milli Takımı'na seçildi. Brezilyalı dünya yıldızı Marta'ya benzetilen Eda Ceren geçen yıl içinde 43 gol attı. Attığı goller yanında yaptığı asistliklerle de göze girip beğeni toplayan Eda Ceren Gören'in odası kazandığı sayısız kupa ve madalyalarla dolu. Hohenlimburg'da arkadaşları ile antrenörü ve aynı zamanda okuldaki İngilizce öğretmeni olan hocası Eda Ceren'i Brezilya'nın ünlü kadın futbolcusu Marta'ya benzetip "Marta" lakabını takmışlar. Çevresinde Marta olarak lanse edilen Eda Ceren üstün top tekniğine sahip.

Futbola 6 yaşında başladı
Altı yaşındayken babası Erol Gören'in teşvikiyle futbola başladığını dile getiren Eda Ceren Gören,"Benim hiç oyuncak bebeğim olmadı. Küçük yaşlarda arkadaşlarım bebekle oynarken ben hep futbol topuyla oynadım. Yaşıtlarım çizgi film izlerken ben futbol maçlarını izliyordum. Annem ve özellikle babam bütün maçlarımda beni hiç yanlız bırakmadı. Her zaman beni desteklediler. Ben hep çalıştım. Futbol benim dünyam. Hedefim profesyonel futbolcu olmak. 12 yaşında olmama rağmen beni oynadığım maçlarda izlemişler, beğenmişler. Almanya Kadınlar 15 Yaş Altı Genç Milli Takımı'nın seçmelerine çağrıldım. Seçmelerde beğenildiğim için artık bu yılki maçlarında oynayacağım" dedi.

Türk kızları çok yetenekli
Almanca ve Türkçe yanında İngilizce ve Fransızca'yı da iyi konuşan Eda Ceren, Almanya'da geçtiğimiz yıl yapılan FİFA Dünya Kadınlar Futbol Şampiyonası çerçevesinde düzenlenen etkinliklerde yeteneklerini gösterip top cambazı olarak gösteriler yaptı. Örnek bir futbolcu olmak istediğini söyleyen Eda Ceren "Türk ailelerine Türk kadınlarının da futbol oynayabildiğini kanıtlarsam, belki düşünceleri değişebilir ve çocuklarını bir futbol kulübüne göndermelerinde pay sahibi olabilirim. Zira Türk kızları çok yetenekli. Bunlar gizli kalmasın, istiyorum ” dedi.

Hem gol atıyor, hem gol attırıyor
Baba Erol Gören ise şöyle konuştu: "Küçük yaşlarda futbol merakı olan kızama destek çıkıp onu takıma götürüp kaydettirdim. Antrönerleri kızımdan çok memnun. Onun kendine has ayrı bir futbol tekniği iyi bir futbolcu olacağını görüşünde birleşiyorlar. Zira kızım hem gol atıyor, hemde gol attırıyor. Üstün yetenekleri futbol zekası ve çok hırslı olması onun artıları. Birçok madalya ve kupa kazandı. Gelecekte Eda Ceren futbolda çok daha iyi yerlerde olacak. Bunu içinde kızımla gurur duyuyorum. Ayrıca arkadaşlarıyla çok uyumlu, çok seviliyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!