Ebeveyn parası semineri

Güncelleme Tarihi:

Ebeveyn parası semineri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2007 10:16

Hamburg Belediye Sarayı'nda düzenlenen seminerde aileler "Ebeveyn parası" konusunda bilgilendirildi.

Haberin Devamı

2007 yılında başlayan "Evebeyn Parası" uygulamasında yeni doğan çocukları nedeniyle işine bırakmak zorunda kalan anne veya babaya 14 aya kadar maaşının yüzde 68'i ödeniyor.

Hamburg Allianz Sigortası ve Alman Birleşik Kamu Sendikası (ver.di) katkılarıyla Hamburg Belediyesi Aile ve Sosyal İşler Senatörlüğü desteğiyle düzenlenen seminere işverenler ve aileler katıldı.
Toplantının açış konuşmasını yapan Hamburg 2. Belediye Başkanı Birgit Schnieber-Jastram, "Ailelerin zor şartlarda çocuk eğittiklerinin bilincindeyiz, bundan dolayı maddi ve manevi anlamda yeterli kolaylıkları göstermek, bu konuda yardımcı olmak için el birliği yapmalıyız" dedi.

Hamburg Ticaret Odası Müdürü Dr. Karl-Joachim Dreyer işverenlere yönelik yaptığı konuşmada çocuğu olanlara gerekli yardımını yapılmasını talep etti. Dreyer, "Çocuğa bakmak için annelik izni almak isteyenlere kolaylık sağlayın. Aynı yardımı baba olan çalışanlarınıza da gösterin" dedi.

Birleşik Kamu Sendikası Hamburg Müdürü Wolfgang Rose "Çocuklarınız için her imkanı kullanın. Gelecekte iyi bir gençlik yetiştirmek istiyorsak el birliği ile imkanları seferber etmeliyiz. İşverenler, Hamburg Belediyesi ve tüm aile fertleriyle birlikte çocuklar için yararlı çalışmalar yapmalıyız" dedi.

Seminer sonunda soruları cevaplandıran 2. Belediye Başkanı Birgit Schnieber-Jastram, evde çocuğuna bakmak için kalan anne veya babalara ödenecek "Evebeyn Parası" parası konusunda bilgi edinmek isteyenlerin bölgelerindeki gençlik dairelerine müracaat edebileceklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!