Durmadı kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Durmadı kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2011 12:47

Kendilerine mağdur süsü vererek Alman plakalı araçlarıyla yanaştıklarıizincileri dolandıran sahte yüzük çetesi, faaliyetlerinedevam ediyor. Hürriyet’in deşifre ettiği çete, yine yol kesiyor.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Düsseldorf kenti yakınlarındaki Mettmann’dan oğulları Ümit ve Mert ile yeğeni Derya Özer ile birlikte yola çıkan Hanifi Kaya da sahte yüzük çetesi tarafından durdurulmuş. Hürriyet’te yüzük çetesi ile ilgili haberleri okuduğu için tuzağa düşmediğini belirten Kaya, başından geçenleri şöyle anlattı:

“Çetenin elinden zor kurtulduk. Sinyal yapıp elini pencereden çıkaran Dortmund plakalı BMW sürücüsü biz durunca yanıma gelip kendisini Ali Ahmet olarak tanıttı. Oto komisyoncusu olduğunu söyledi. Otomobilinin bozulduğunu, 2 bin Euro’ya ihtiyacı olduğunu söyleyip para istedi. Parmağındaki iki yüzüğü çıkartıp, ‘Bunlar altın yüzük. Almanya’ya gelince parayı verir yüzükleri geri alırım’ dedi.

Hürriyet’deki haberleri hatırladım ve hemen gaza basıp yoluma devam ettim.” Hanifi Kaya, Hürriyet Nais İstasyonu’nda mola verip Hürriyet muhabiri ile birlikte polise şikayette bulundu.

POLİS: SAKIN DURMAYIN
Sırp polisi, Sıla Yolu’na çıkan Avrupalı Türkleri, sahte yüzük çetesine karşı bir kez daha uyardı. Polis, “Kesinlikle para vermeyin. Selektör yapan otomobilin plakasını ve markasını mutlaka alın. Kaç kişi olduklarını ve bunların nasıl kişiler olduklarını tarif edin. Şikayetinizi en yakın polise bildirin” dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!