Düren’de bir meydana, ‘Karadeniz Ereğli’ ismi verildi

Güncelleme Tarihi:

Düren’de bir meydana, ‘Karadeniz Ereğli’ ismi verildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2023 11:46

2019 sonunda kardeş şehir olan Almanya’nın Düren kenti ile Türkiye’den Karadeniz Ereğli kentleri arasında iş birliği çalışmaları sürüyor. Bu çerçevede geçen cuma günü Düren kentinde bir meydana ‘Karadeniz Ereğli Meydanı’ adı verildi.

Haberin Devamı

DÜZENLENEN programa, Düren Belediye Başkanı Frank Peter Ulrich, Düren Belediye Meclisi ve Uyum Üyeleri ile Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Yardımcı Gökhan Günay ve beraberinde 7 kişilik heyet katıldı. Düren Belediye Başkanı Ulrich, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Düren’de birçok kardeş sehrin ismini taşıyan caddelerimiz var ve bunun için 2019 da Türk kardeş şehrimizin de ismini taşıyan bu alana ‘Karadeniz Ereğli Meydanı’ ismini verdik. Pandemiden dolayı çok uzun süre ayrı kaldık ama biz bu açılışı Türkiye’deki dostlarımız aramızda olmadan yapmak istemedik. Bu meydanın, özellikle Türk işçi ailelerinin Düren’de ilk yerleşim yerleri olan bir bölgede olmasını istedik. Buraya gelen aileler kültürleriyle beraber geldiler. Düren’de farklı toplam 141 ülke vatandaşı ile birlikte yaşıyoruz ve bu bizim çok hoşumuza gidiyor. Birbirimize saygımız var ve birbirimizden çok şey öğreniyoruz.”

Düren’de bir meydana, ‘Karadeniz Ereğli’ ismi verildi
‘BİZ DE SİZLERİ BEKLİYORUZ’
Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Günay da ‘Düren’ ismini Karadeniz Ereğli’de bir caddeye verdiklerini, ancak açılışının Mayıs 2024’te yapılacağını söyledi: “Bu temiz kentte başta belediye başkanı ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Çok temiz bir kentiniz var, harika insanlarınız var, muhteşemsiniz. 2019 yılında Düren Belediye Meclisi’nde almış olduğunuz karar bizleri çok memnun etti. Bizler de akabinde Karadeniz Ereğli belediye Meclisi’nin aldığı olduğu kararla çok güzel, deniz kenarında bulunan bir caddeye 7 Aralık’ta ‘Düren Caddesi’ ismini verdik. Pandemiden dolayı uzun süre ayrı kaldık ama o gün bugünmüş. Bizler de en kısa süre içerisinde Karadeniz Ereğli’de ‘Düren Caddesi’nin açılışında sizleri ağırlamak istiyoruz. Karadeniz Ereğli halkı adına hepinize teşekkür ediyorum.”
Yapılan konuşmaların ardından üzerinde ‘Karadeniz Ereğli Meydanı’, tabelanın üzerindeki Türk bayrağı örtüsünün kaldırılmasıyla hizmete girdi.
Düren’de bir meydana, ‘Karadeniz Ereğli’ ismi verildi




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!