Dünyanın en büyük elektronik fuarı başladı

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en büyük elektronik fuarı başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2015 10:10

Uluslar arası Tüketici Elektronik Fuarı (International Consumer Electronics Show CES) ABD’nin Las Vegas şehrinde başladı. Dünyanın 140 ülkesinden 3 bin 600’den fazla teknoloji şirketinin ürünlerini sergilediği en büyük fuarı yaklaşık 160 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Fuarı, Amerika’daki 208 milyar dolarlık teknoloji ticareti piyasasını temsil eden Tüketici Elektroniği Derneği düzenliyor. Fuar süresince teknoloji dünyasındaki son gelişmelerin ele alınacağı 250 oturumdan oluşan bir konferans da gerçekleştirilecek.

ABD’nin Nevada eyaletinde 6 Ocak’ta başlayan fuar öncesi yapılan basın toplantısında teknoloji piyasası hacminin 2014 yılında sadece yüzde 1 artarak 1 trilyon 24 milyar dolara ulaştığı açıklandı.

AVRUPA'DA DÜŞÜŞ BEKLENİYOR
Tüketici Elektroniği Derneği Analisti Steve Koenig, dünya çapındaki teknoloji harcamasını ağırlıklı olarak tablet ve akıllı telefonların oluşturduğunu söyledi. Koenig, Eurozone ve Japonya’daki ekonomik durgunluk ve gelişen piyasalardan Brezilya ve Rusya’daki sıkıntıların, 2015 yılındaki teknoloji harcamasına dair buğulu bir resim sunduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Tüketici Elektroniği Derneği, Avrupa ve Latin Amerika’daki harcamalarda yüzde 5’lik bir düşüş yaşanacağını öngörüyor.

Dernek, akıllı telefon satışlarının yüzde 19 artarak 1 milyar 500 üniteye ulaşacağı ancak düşen fiyatlar nedeniyle satış hacminin sadece yüzde 9 artarak 406 milyar 700 milyon dolar olacağı tahmininde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!