DÜNYADA BİR İLK

Güncelleme Tarihi:

DÜNYADA BİR İLK
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2013 00:33

RUSYA üç yıl içinde ulaşılması güç bölgelerin elektrik ihtiyacını sağlamak için yüzen bir nükleer santral kullanmaya başlayacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Rusya’nın en büyük gemi üreticisi Baltic Plant, Akademik Lomonosov adlı ‘’yüzen nükleer santral’’in bir dizi benzer aracın ilki olacağını ve 2016 yılında St Petersburg’daki Uluslararası Denizcilik Fuarı’nda dünyaya tanıtılacağını açıkladı. Yüzen nükleer santrallerin ülkenin ulaşımı güç köşelerine enerjinin yanı sıra içme suyu da götüreceği belirtildi.

AĞIRLIĞI 21.500 TON
Akademik Lomonosov’un 21 bin 500 ton ağırlığında olacağı ve içinde 69 kişinin görev yapacağı açıklandı. Geminin içinde bulunan iki nükleer reaktör 200 bin kişilik bir şehir için yeterli enerji üretebilecek. Gemi ayrıca her gün 240 bin metre küp içme suyu üretecek. Yetkililer enerji yetersizliği nedeniyle ekonomik gelişme gösteremeyen kuzey şehirlerinin bu yeni santral sayesinde canlanacağına ve ülkenin ekonomik hayatına katılacağına inandıklarını belirtti. Daha şimdiden 15 ülke yüzen nükleer santral üretme isteklerini dile getirdi. Bu ülkeler arasında Çin, Endonezya ve Arjantin bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!