Dünyaca ünlü piyanist Londra’yı büyüledi

Güncelleme Tarihi:

Dünyaca ünlü piyanist Londra’yı büyüledi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2015 14:36

Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay, yetenekli müzik öğrencilerine destek olan Talent Unlimited Vakfı’nın konuğu olarak geldiği Londra’da, tarihi St Mary Magdalene Kilisesi’nde bir konser verdi.

Haberin Devamı

Gecede Gülsin Onay, Bach, Mendelssohn, Chopin, Saygun ve Schubert’in eserlerini icra etti. Konser İngiliz ve Türk dinleyicilerden büyük beğeni topladı.

Gülsin Onay, coşkulu dinleyicilerin uzun alkışlarına Chopin’in Nocturne’u ile bis yaparak cevapladı. Sanatçı defalarca sahneye davet edildi. Hediyeler verildi.

Gece sonunda Gülsin Onay, “Çok muhteşem bir gece oldu. İsteyerek, hissederek, severek çaldım” dedi.

GELİRİ MÜZİK ÖĞRENCİLERİNE

Gecenin konukları arasında Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, eşi Esra Bilgiç, Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar, esi Ayşegül Yorulmazlar, Cambridge Üniversitesi görevlilerinden müzikolog, bestekar Dr. Emre
Aracı, Barok müzik alanında ismi dünya çapında bilinen Türk kontrtenor Cenk Karaferya da yer aldı.

Talent Unlimited Vakfı tarafından düzenlenen gecenin geliri, aralarında 25 Türk öğrencinin de yer aldığı toplam 80 müzik öğrencisinin eğitimleri için harcanacak.

Açılışta konuşan Vakıf Başkanı Canan Maxton, Talent Unlimited yararına verilen konserin gelirinin müzik eğitimi alan gençlere burs verilmek üzere kullanılacak olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

BÜYÜKELÇİDEN ONAY’A ÖVGÜ

Maxton, “Dünya çapındaki sanatçımızın bize bu lütfu çok mutlu etti. Londra dinleyicisi ile buluşan sanatçımız ile gurur duyuyoruz” şeklindeki sözleriyle mutluluğunu ifade etti,

Konserin çok güzel geçtiğini ifade eden Büyükelçi Bilgiç de, “Gülsin Onay’ın bu olağanüstü konserinde, burada eşimle birlikte ve Londra başkonsolosumuz ve eşiyle birlikte bulunmaktan büyük bir mutluluk duydum, onur duydum. Çok büyük bir değerimiz. Cambridge’de oturmasına rağmen, Londra’da o’nu görebilmek her zaman kolay değil. Çok yakın bir zamanda Washington’daydı; oradan Boston’a geçmişti, Boston’dan Arjantin’e. Çalışmalarını olağanüstü yoğun bir tempo içerisinde sürdürürken burada, müthiş bir piyano şöleni vermesinden mutluluk duydum. Gerçekten olağanüstü bir performans gösterdi. Müthiş bir konserdi. Bu akşamki güzel konser için tebrik ediyorum” diye, konuştu.

BAKMADAN GEÇME!