Dünya tarihinde bir ilk

Güncelleme Tarihi:

Dünya tarihinde bir ilk
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2012 11:10

Edirne'yi Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'ta mücadele eden Edirnespor Gençlik, federasyonun verdiği 'ilginç' cezayı tartışıyor.

Haberin Devamı

Önceki hafta Feriköyspor'la tarafsız sahada seyircisiz maçta karşılaşan Edirnespor Gençlik'in yöneticileri ile Feriköyspor'un yöneticileri arasında çıkan tartışma sonucu hem Feriköyspor hem de Edirnespor Gençlik Kulübü'ne "1 maç seyircisiz oynama" cezası verildi. Edirnespor Gençlik Kulübü yönetici ve taraftarları, seyircisiz oynanan bir maçta seyirciye ceza kesilmesini 'dünyada bir ilk' olarak değerlendiriyor.

Edirnespor Gençlik Kulübü Başkanı Hakan Sedefçi, seyircisiz bir maçta yine seyirciye ceza verilmesine bir anlam veremediklerini söyledi.

İki yönetici arasında çıkan tartışmanın bu şekilde cezalandırılmasının açıklamasının henüz yapılmadığını anlatan Sedefçi, şunları ifade etti:
"Önceki hafta Feriköyspor ile tarafsız sahada seyircisiz bir maç oynadık. Yaşanan bir küfür olayı esnasında, bizim yöneticimizin yanında bayan olduğunu ve küfür etmemesi gerektiğini söylediği anda aramızda tartışma başladı ve 2 dakikalık bir kargaşaya dönüştü. Gözlemci bunu raporunda da belirtmesine rağmen, biz seyircisiz bir maçta sadece 12 kişinin yönetici sıfatıyla izlediği maçtaki bir olay yüzünden seyircisiz oynama cezası aldık. Bu, bence dünya tarihinde bir ilktir. Nasıl oluyor da biz böyle bir ceza alıyoruz anlamak çok güç. Bu çok önemli bir konu, biz bununla ilgili TFF Tahkim Kurulu'na başvurduk. Amatör Spor Disiplin Kurulu'na itirazda bulunduk ama ne yazık ki bunların hiç birisi olumlu sonuçlanmadı."

Kadınlar ve çocukların stada alınmadığı iddiası

Hakan Sedefçi, cezanın ardından hafta sonu oynadıkları Avcılar Belediyespor maçını izlemeye gelen kadın ve çocukların da stada alınmadığını iddia ederek, şöyle devam etti:
“Feriköyspor maçı sonrası aldığımız ceza nedeniyle seyircimiz stada gelemedi. Yüksek tepe, tren rayı gibi nereyi bulduysa takımını oradan destekledi. Ama stada, yaklaşık 300 kadın, 50'ye yakında çocuk seyirci maçımızı izlemeye geldi. Ne yazık ki o gün üzücü bir haber daha aldık. Amatör spor kulüplerinin böyle bir hakkı olmadığı söylendi bize. Yani biz sürekli olarak 'statlarda küfür olmasın, bayanlar stada gelsin, çocuklar kötü alışkanlıklardan uzak dursun, gelip burada maç izlesinler' diye düşünürken, demek ki amatör spor kulüplerinin taraftarları olan bayan ve çocuklar bu statüye giremiyorlarmış.

Ne yazık ki federasyonumuz zor bir süreç yaşıyor ama bir yandan da devam eden bir hayat var. 12 yıldır Edirne'de futbolun F'si yoktu, biz yeniden futbolu burada canlandırdık. Yaşanan bu haksızlıklara artık diyecek bir kelime bulamıyoruz. Seyircisiz bir maçta seyircinin nasıl ceza aldığını bana kimse açıklayamadı ve hala cevap bekliyoruz. Lütfen birisinin bize Feriköyspor maçında saldırıya uğramamıza rağmen nasıl ceza aldığımızı, seyircimize nasıl ceza verildiğini açıklamasını istiyoruz.”

Taraftarlar ne düşünüyor?

Batıkale Taraftar Grubu tribün lideri Serdar Acar, federasyonun seyircisiz bir maçta seyirciye ceza vermesini "komik" olarak nitelendirdi.

Genç 22'liler Taraftar Grubu tribün lideri Özer Adalardan da kendilerinin her zaman fair-play kurallarına sadık kaldıklarını ifade ederek, “Biz şampiyonluk yolundayken yenildiğimiz takımı buradan alkışlarla uğurladık. Bizim suçumuz ne? Bu kentte yıllardır özlem var, spora duyulan özlemi söndürmesinler. Verilen karar doğru bir karar değildir” ifadelerini kullandı.

Edirnespor Gençlik Kulübü, aldığı ceza nedeniyle geçen hafta seyircisiz maçta Avcılar Belediyespor karşısına çıkmıştı. Edirneli sporseverler, maçı balkonlardan ve tren raylarının üzerine oturarak izlemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!