Dünya rekortmeni TGV treni için tören

Güncelleme Tarihi:

Dünya rekortmeni TGV treni için tören
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2007 22:00

Fransa'nın gururu ve dünyanın en hızlı treni olan TGV, dün başlayan ve bugün de süren iki günlük etkinlikle Strasbourg'da Ren nehri kıyısındaki "Paserelle des deux Rives" parkında tanıtıldı.

Haberin Devamı

3 Nisan 2007 tarihinde 574.8 km/h hızla dünya rekoru kıran Fransız Devlet Demir Yolları'na (SNCF) ait TGV treni, önde ve arkada iki işletici makineyle çalışıyor. Önümüzdeki hafta başı Fransa, Almanya, İsviçre ve Lüksemburg’da yeni seferlerine başlamadan önce TGV için hazırlanan görkemli törene 5 bin özel davetli, 500'den fazla basın mensubu ve çok sayıda Fransız siyasetçilerle, komşu ülkelerden davetliler katıldı. TGV treninin tanıtımıyla ilgili olarak hazırlanan iki günlük etkinlikte Fransız sanatçıların müzik konserleri ve gecenin geç saatlerine kadar süren değişik eğlence programları töreni festivale çevirdi.

TGV treniyle ilgili tören, mimarlığını Prof. Ercan Ağırbaş'ın (41) yaptığı "Paserelle des deux Rives" parkında yapıldı. İki günlük etkinlik nedeniyle Almanya ile Fransa'yı bağlayan sınır kapısı Avrupa Köprüsü'nde 7.5 t ağır vasıtaların saat 8.00-16.00 arasında trafiğe çıkmaları yasaklanırken, iki parkı birleştiren yaya, bisiklet köprüsü (Mimram brücke) saat 7.00-1600 arasında ziyaretçilere kapalı tutuldu. Strasbourg ve Kehl Ren nehri semasında törenler bitene kadar tüm uçuşlar yasaklandı. İlk seferini pazartesi günü Strasbourg-Paris arasında yapacak olan TGV treni, Fransa ve Avrupa seferlerinde azami 320km/h hızla seyahat edecek.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!