Dünya Kupası'nın büyük skandalları

Güncelleme Tarihi:

Dünya Kupasının büyük skandalları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 12:09

Güney Afrika’da düzenlenen Dünya kupasına şimdiden Fransa milli takımı damgasını vurdu. Ama oynadığı futbolla değil, takım içinde yaşanan olaylarla bu gerçekleşti.

Haberin Devamı

DÜNYA Kupası Güney Afrika’da tüm hızıyla devam ediyor. Ama şu an da gerek Fransız basını gerekse dünya basını Fransa milli takımında olanları tartışıyor. Fransa baraj maçlarında Henry’nin elle düzeltip verdiği pasla İrlanda’yı eleyerek bu kupaya gelmişti. O zaman bu olay büyük bir skandal olarak belirtilirken, şimdi önce Anelka’nın takımdan kovulması ardından da futbolcuların “Aramızda bir köstebek var. İçimizde yaşananlar dışarı yansıtılıyor” diyerek antrenmana çıkmamaları skandalı iyice büyüttü. Fransa dünya basının da komik durumlara düştü. Ama Dünya Kupası tarihinde buna benzer skandallar daha önce de yaşanmıştı. İşte size örnekler.


İtalya 1990; Şu anda Galatasaray takımını çalıştıran Frank Rejkaard Almanya ile oynadıkları ilk tur eleme maçında Rudi Völler’e tükürmüş ve Lama lakabını almıştı.
İspanya 1982; Yarı final maçı. Almanya ile Fransa oynuyor. Toni Schumacher, Fransız futbolcu Battiston’a ceza sahası dışında sert giriyor. Battiston ağır sakatlanıyor, iki dişini kaybediyor. Toni daha sonra onu hastane de ziyaret ederek özür dilemişti.

İspanya 1982; Almanya Avusturya maçı. Almanya Hrubesch ile 1-0 öne geçiyor. Bu skor iki takımında gruptan çıkması için yeterli bir sonuç. Maç böyle bitiyor. Ama Almanya futbol tarihine “Gijon utancı” olarak geçiyor.
Amerika 1994; Stefan Effenberg Güney Kore maçında oyundan alınıyor. Alman taraftarlar onu ıslıklıyorlar. O da kendilerine orta parmağıyla cevap veriyor. Vogs onu kadrodan çıkarıyor ve eve yolluyor.

Meksiko 1986; Maradona’nın “Tanrının eliyle attığı gol” Arjantin’e belki de kupayı getirdi.
Almanya 2006; Kupanın finalinde İtalya ile Fransa karşılaşıyor. Maç 1-1 devam ediyor. Uzatmalar oynanıyor. Matterazi, Zidane’nın ailesine küfür ediyor. Zidane’nın yanıtı sert oluyor. Bir kafayla Matterazzi’yi yere indiriyor. Zidane maç sonrası milli takımı bıraktığını açıklıyor. İtalyan futbolcu özür diliyor ama Zidane ”Onu hiçbir zaman affetmeyeceğim” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!