Dünya ile rekat edecek güçteyiz

Güncelleme Tarihi:

Dünya ile rekat edecek güçteyiz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2018 13:30

Merkez Bankası’nın öncülüğünde Akbank, Demir Halk Bank, Deniz Bank, Garanti Bank, İşbank, Oyak Anker Bank, Şekerbank, Vakıfbank ve Ziraat Bank’ın desteğiyle Frankfurt’ta 37’nci kez Türk Bankacılar Gecesi düzenlendi. Gecede konuşan Frankfurt Başkonsolosu Karartı, Türk bankacılığının gücünü anlattı.

Haberin Devamı

BANKACILAR arasında iletişim kurma, yakınlaşma ve tanışmayı amaçlayan Türk Bankacılar Gecesi, Frankfurt’taki Marriott Otel’de yapıldı. Etkinliğe Merkez Bankası Frankfurt temsilciliği ile Avrupa’da faaliyet gösteren dokuz Türk bankasının üst düzey yöneticileriyle bankacılık ve finans sektöründen temsilcilerin de aralarında bulunduğu 400’den fazla davetli katıldı. 

Bankacılar Gecesi, Kaan Karahan, Yavuz Duman, İlhan Dikmen, Emre Aksakal’dan oluşan Türk Müzik Grubu’nun ezgileriyle başladı. Etkinliği sunan Lale Diler, “Almanya’daki Türk bankaları, diğer ulusların kuruluşlarıyla düzenli olarak iletişim ve işbirliği halinde. Bu etkinlik yakınlaşmaya, tanışmaya çok önemli katkı yapıyor” dedi.

Dünya ile rekat edecek güçteyiz

Haberin Devamı

1000’DEN FAZLA İSTİHDAM
Gecede konuşan Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, Türk bankalarının Almanya’da 1932 yılından beri faaliyet gösterdiklerini belirterek, Türk bankacılığı, dünya ile rekabet edebilecek düzeye ulaştığını söyledi. Türk bankalarının yalnızca Frankfurt’un da yer aldığı Rhein Main Bölgesi’nde binden fazla çalışanı olduğunu belirten Karartı, şöyle dedi:
“Bu bile Türk bankalarının gücünü gösteriyor. Türk bankacılığı son yıllarda internet bankacılığı gibi teknik altyapıya yatırım yaptı. Türk bankalarının ayrıca Avrupa kriterleri ile çalıştıklarını da belirtmeliyiz. Son yıllardaki krizler sonrası Almanya ile Türkiye arasında finans ve ekonomik ilişkiler olumlu yönde iyileşmeye başladı. Avrupa´nın finans merkezi olan Frankfurt önemli bir kent. Frankfurt’ta arkamızda bu kadar güçlü Türk bankaları olmasından dolayı gurur duyuyoruz.”

Dünya ile rekat edecek güçteyiz

BAKMADAN GEÇME!