Dünya gazetecileri Antalya'ya geliyor

Güncelleme Tarihi:

Dünya gazetecileri Antalyaya geliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2008 14:39

Antalya'da gelecek yıl Mayıs ayında ger?ekleştirilmesi planlanan 1. Uluslararası Gazeteciler Festivali i?in Antalya Gazeteciler Cemiyeti ile Rusya Gazeteciler Birliği arasında protokol imzalandı.

Haberin Devamı

Uluslararası Gazeteciler Birlikleri Komitesi Başkanlığı ile Uluslararası Gazeteciler Federasyonu İcra Komitesi üyeliğini de yürüten Rusya Gazeteciler Birliği Başkanı Vsevolod Bogdanov ile Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni arasında, Rusya'nın başkenti Moskova'da protokol imzalandı. Yaklaşık iki aydır devam eden ?alışmalar sonucu imzalanan protokolle, Uluslararası Gazeteciler Birliği ve UNESCO'nun da desteğiyle Antalya'da 1. Uluslararası Gazeteciler Festivali düzenlenecek.

Rus gazetecilerin de aralarında yer aldığı yaklaşık 60 ülkeden 3 bin gazetecinin, Antalya'da gelecek yıl 1-14 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek festivale katılımı bekleniyor.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, yaptığı yazılı a?ıklamada, 1. Uluslararası Gazeteciler Festivali ile Antalya'nın ve Türkiye'nin tanıtımına önemli katkı sağlanacağını belirterek, organizasyona ev sahipli yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Festivalde uluslararası medya forumu düzenleneceğini, bir ?ok medeniyete ev sahipliği yapan Antalya'dan dünyaya gazeteciler aracılığıyla barış mesajı vereceklerini dile getiren Yeni, konuk gazetecilerin festival süresince Antalya'da tatil yapma imkanı da bulacaklarını vurguladı.

Yeni, Türkiye'ye 60 ülkeden 3 bin gazetecinin gelmesinin tanıtım i?in tarihi bir fırsat olduğuna dikkati ?ekerek, Hükümet, iş dünyası ve turizm sektörünün bu projeye sahip ?ıkarak, destek vermesini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!