Dünya devine şok baskın

Güncelleme Tarihi:

Dünya devine şok baskın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2012 12:20

Dünyanın sayılı devlerinden, Almanya’nın en büyük bankasıDeutsche Bank’ın Frankfurt’daki merkezi arandı. Bankanın 5 çalışanıgözaltına alındı, 25 çalışan hakkında da soruşturma açıldı.

Haberin Devamı

FEDERAL Suç Dairesi, Vergi Dairesi ve Federal Polis’ten olmak üzere toplam 500 memur, Frankfurt’taki merkez binasının yanı sıra Berlin ve Düsseldorf’ta ev ve iş yerlerini aradı. 5 kişi gözaltına alındı, 25 kişi hakkında soruşturma açıldı.

Alman haber ajansı DPA’nın haberine göre, soruşturma emisyon sertifikalarında yapılan vergi kaçakçılığı ile ilgili. Bu nedenle 2010 yılında da Deutsche Bank’ta arama yapıldı.

Değişik Avrupa ülkelerinde vergi kaçakçılığı ile ilgili 2010 yılının nisan ayında yapılan bir operasyon sırasında ilk kez Deutsche Bank çalışanlarının izine rastlandı.

Emisyon sertifikalarında vergi kaçırılması şüphesiyle peşine düşülen çalışanların, uluslararası alanda aktif bir şebeke ile işbirliği yaptıkları iddia edildi.

Şebekenin yaptığı işler nedeniyle Almanya milyonlarca Euro zarara uğradı. Kurulan tezgah sayesinde çok sayıda şirketin haksız yere vergi iadesinden faydalandığına dikkat çekildi.

Aralık 2011’de Frankfurt Eyalet Mahkemesi 6 kişiye hapis cezası verirken sanıklar, uluslararası alanda yürüttükleri işler sayesinde en az 230 milyon Euro vergi kaçırdıklarını itiraf etmişlerdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!