"?dül yasağı"na öğrenciler dahil değil

Güncelleme Tarihi:

dül yasağına öğrenciler dahil değil
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2008 07:50

Başbakanlık, kamu kurum ve kuruluşları tarafından plaket, şilt ve hediye verilmesi yasağına öğrencilerin dahil olmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı Okuli?i Beden Eğitim Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı, Başbakanlık tarafından yayınlanan "kamu kaynaklarının amacı dışında kullanılmasına engel olmak ve israfın önüne ge?mek amacıyla kamu kurum ve kuruluşları tarafından plaket, şilt ve hediye verilmesi uygulamasının son bulması" yönündeki genelgeye a?ıklık getirilmesi talebiyle Başbakanlık'a yazı göndererek, görüş sordu.
Yazıda, yayımlanan genelgenin spor yarışmalarını kapsayıp kapsamayacağı, dolayısıyla yarışmalar sonucunda dereceye giren okul ve öğrencilere plaket, şilt, kupa, madalya gibi ödüller verilip verilmeyeceği konusunda tereddüte düşüldüğü belirtildi.

Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Seyfullah Hacımüftüoğlu imzasıyla verilen cevap yazısında, Okuli?i Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığınca her öğretim yılında okullar ve öğrenciler arasında ?eşitli yarışma ve etkinlik düzenlendiğine işaret edildi.

Yazıda, "?ğretmen ve öğrencilere kendi i? mevzuatınız olan ve Aralık 2007 tarih ve 2603 sayılı Tebliğler Dergisi'nde yayımlanan '?rgün ve Yaygın Eğitim Kurumları Arası ?ğrenci Faaliyetlerine İlişkin ?dül ve Disiplin Yönergesi' hükümleri kapsamında kupa, şilt, plaket, madalya, başarı ve katılma belgesi gibi ödüllerin verilmesi hususunda 2007/3 sayılı Başbakanlık genelgesi kapsamında bir sakınca bulunmamaktadır" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!