Duisburg'un gelinleri

Güncelleme Tarihi:

Duisburgun gelinleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2010 16:03

Avrupa Kültür Başkenti Ruhr çerçevesinde 18 Temmuz, Pazar günü A40 otobanı Duisburg’dan Dortmund’a kadar kapatılarak otobanda şenlikler düzenlenecek.

Haberin Devamı

AVRUPA Kültür Başkenti Ruhr çerçevesinde 18 Temmuz Pazar günü A40 otobanı Duisburg’dan Dortmund’a kadar kapatılarak kültürel etkinlikler yapılacak. Bir milyonun üzerinde ziyaretçinin katılması beklenen şenliğe Marxloh semti de gelinleriyle renk katacak. Yaklaşık 60 kilometre uzunluğundaki dünyanın en uzun kültür şeridine, Marxloh’da bulunan gelinlik sektörünü ve Türk düğün kültürünü tanıtmak amacıyla gelinlik giyen 100 genç kız katılacak.


Duisburg Kalkındırma Dairesi, Medienbunker Marxloh, TIAD Duisburg ve Duisburg ve Çevresi Türk İşadamları Derneği ile IHZ ve Marxloh Esnaf Birliği (MEB) birlikte gerçekleştirilecek etkinliğin genel provası Marxloh semtinde yapıldı. Kırkın üzerinde gelinin katıldığı genel provada oluşan görüntüler, gerek Marxlohlular'ın gerekse katılımcıları hafızalarından uzun zaman silinmeyecek bir aksiyona dönüştü. Gerek Marxlohlular'ın gerekse basın ve Ruhr 2010 organizatörlerinin büyük ilgi gösterdiği "Marxloh için 100 Gelin" Aksiyonu'nun genel provasına WDR televizyonu da refakat etti.

Haberin Devamı

AVRUPA'NIN EN RAMANTİK CADDESİ
“Avrupa'nın en romantik caddesi” benzetmesinin yapıldığı Weselerstr. üzerindeki gelinlik dükkanlarının kendilerine sundukları gelinlikleri giyen 40'ın üzerinde genç bayan, daha sonra cadde üzerinde gezerek, fotoğraf ve film çektirdi. 18 Temmuz Pazar günü A 40 otobanında yapılacak aksiyona hazırlık mahiyetinde yapılan provadan sonra, gelinler otoban üzerinde de resim çektirerek, gerek kendilerinin gerekse semt sakinlerinin unutamayacağı anlar yaşadılar. Bu Pazar günü yapılacak A40 Festivali’nin herkese açık olduğunu vurgulayan Made in Marxloh-Grubu yetkilileri, bütün Duisburgluları ‘’Marxloh için 100 Gelin’’ Aksiyonunu izlemeyebileceklerini ve bu Pazar günü saat 11.00’den itibaren kendilerini ziyaret edebileceklerini ifade ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!