Düğüm çözülüyor mu?

Güncelleme Tarihi:

Düğüm çözülüyor mu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2011 19:35

Almanya 1. Bundesliga’da 24 hafta da şampiyonluğun en güçlü adayı Nuri Şahin’li Dortmund, yarışta biraz geride kalmış olmasına rağmen hala şansını devam ettiren Bayern Münih’e konuk oluyor.

Haberin Devamı

BUNDESLİGA’DA Şampiyonluk düğümü bu hafta çözülmeyecek. Ama bu yönde önemli bir adım atılacak. Lider Dortmund 13 puan önünde olduğu Bayern Münih’e konuk oluyor. Ligin ilk yarısında Bayern’i 2-0 ile geçen sarı siyahlılar deplasman da en azından yenilmek istemiyorlar. Kazanırlarsa 20 yıl sonraki ilk galibiyetlerini alacaklar ve şampiyonluk yolunda çok önemli bir engeli de aşacaklar.

HERKESİN PLANI FARKLI
Bundesliga’da bu haftaki eşleşmeler oldukça ilginç oldu. Kendisini tamamen Şampiyonlar ligine konsantre eden Schalke son haftaların başarılı takımı Nürnberg’i ağırlıyor. Konuk ekipte İlkay’ın oynaması zor gözükürken, Mehmet Ekici yine ilk onbirdeki yerini alacak. Bu arada Nürnberg’in Schalke’ye karşı 18 yıldır deplasmanda galibiyeti bulunmuyor. Cumartesi günün diğer karşılaşmalarında Avrupa’yı hedefleyen iki takım Hoffenheim evinde Mainz’i konuk edecek. Köln, yine Avrupa kupalarını düşleyen Freiburg ile sahasında oynayacak. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Kaiserslautern evinde Hamburg’u ağırlarken, önümüzdeki yıl Avrupa Kupalarına katılmak isteyen Hannover, St. Pauli deplasmanında puan mücadelesi verecek.

BU MAÇTA BİRİ ÜZÜLECEK
Pazar günün en önemli maçında Halil’li Frankfurt evinde Serdar Taşçı’lı Stuttgart’ı ağırlıyor. Halil hafta arası “Gol orucunu Stuttgart’a karşı bozacağım” diyerek iddialı bir açıklama yaptı. Stuttgart’ta Avrupa Kupası maçında ağrıları nedeniyle oynamayan Serdar’ın bu maçta forma giymesi bekleniyor. Frankfurt, Bundesliga’da 2011 yılının gol atamayan tek takımı olarak dikkat çekerken evinde de 10 yıldır Stuttgart’a karşı kazanamıyor. Rakipte bu sezon deplasmanda oynadığı 11 maçın sadece birini kazanabilmiş. Şiddetle puana ihtiyacı olan iki takımın mücadelesi zevkli geçeceğe benziyor. Pazar gününün diğer maçında Bundesliga’da ki en kötü sezonunu geçiren Werder Bremen son 13 maçta sadece bir defa yenildiği B.Leverkusen’ı ağırlıyor.

HAFTANIN PROGRAMI

Cumartesi 15.30
FC Schalke 04 - FC Nürnberg
Hoffenheim - Mainz
Köln - Freiburg
Kaiserslautern - Hamburg
St. Pauli - Hannover

Cumartesi 18.30
B. Münih - Dortmund

Pazar
E. Frankfurt 15.30 Stuttgart
W. Bremen 17.30 B. Leverkusen

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!