Dr. Şahin Ali Söylemezoğlu: Katliam yok!

Güncelleme Tarihi:

Dr. Şahin Ali Söylemezoğlu: Katliam yok
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2015 12:10

Almanya’nın Münih kentinde bulunan DİTİM Merkez Camisi salonunda araştırmacı-yazar Dr. Şahin Ali Söylemezoğlu, Amerika Milli Kütüphanesi (NARA) ile Ermenistan’ın yanı sıra, bir çok kaynaklardan edindiği bilgi, belge ve resimler ile bir konferans verdi.

Haberin Devamı

Dr. Şahin Ali Söylemezoğlu yaptığı konuşmada, “Ermeniler yok olmadılar. Çoğu Rusya ve Kafkasya olmak üzere kaçtı, ancak daha sonra yeniden döndüler. Ermeni soykırımı ise tam anlamıyla bir düzmece. Ermeniler de bu oyuna alet olurken, o karanlık güçlerinde şaklabanı haline gelmişlerdir” dedi.

"SAVAŞTA AÇLIKTAN DAHA AZ SİVİL ÖLDÜ"

Dr. Şahin Ali Söylemezoğlu, “Türkler soykırım yaptı kampanyası, Türklere karşı nefret tohumları ekmenin bir yöntemidir. Bizler sessiz kaldıkça ve çocuklarımıza anlatmadıkça, ileride soykırım suçlamasına onlar bile inanırlar” dedi. O dönemin şartlarını bir bir anlatan Söylemezoğlu, “Döneme baktığımızda Türk askeri sayısı 2 milyon 873 bin olduğunu görüyoruz. Şehit olanlar 243 bin 598. Hastalıktan ölenlerin sayısı ise 466 bin 759. Almanya'da 1914-18 yılları arasında 750 bin sivil açlıktan ölürken, 2. Dünya Savaşı sonrası bombalamada ise 400 bin sivil ölmüştür. Yani o tarihlerde, hastane, doktor, tren yolu yok. Yoksulluk had safhada. İşte bunları bazı çevreler kasıtlı olarak soykırım diye ortaya atmışlardır” dedi.

Dr. Şahin Ali Söylemezoğlu: Katliam yok


Amerika’da 2006 yılında yayınlanan ve içinde Türkiye’nin de yeni şeklinin olduğu haritayı özellikle gösteren Dr. Söylemezoğlu, “Bu haritayı mutlaka edinin. Bu çok önemli. Harita bugünkü karışıklıkların neden olduğunun da çok güzel açıklamasıdır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!