DPA'dan ilginç Olimpiyat analizi

Güncelleme Tarihi:

DPAdan ilginç Olimpiyat analizi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2013 11:38

Almanhaber ajansınınhazırladığı bir raporda2020 Yaz Oyunları Olimpiyatlarınıalmanın bir dahahiç bu kadar kolay olmayacağınısavundu. Aralarındaİstanbul’un da bulunduğu üçaday şehir kötülerin iyisiolarak değerlendirildi.

Haberin Devamı

İSTANBUL dördüncü defa Yaz Olimpiyatları düzenlemek için aday oldu. Bu defa rakipleri Tokyo ve Madrid. Roma, ekonomik kriz nedeniyle adaylığını çekti. Geriye birbirinden farklı ama büyük sorunlarla boğuşan üç aday kaldı. Bunu Alman haber ajansı (dpa) yazıyor.

Geçen günlerde konuyla ilgili yayınladıkları haberde, “Rizikolu seçim, Olimpiyat Komitesi ikilemde” başlığı altında bir değerlendirme yazısı hazırlamışlar. Uluslararası Olimpiyat komitesinin birbirinden sorunlu üç kent arasından bir seçim yapmak zorunda kalacaklarını belirtirken, diğer taraftan Olimpiyatları almanın hiç bu kadar kolay olmayacağını savunmuşlar. Çünkü aday kentlerin sorunlar yumağı olduğu görüşündeler. 2020 yılında yapılacak Yaz Olimpiyatları için aday üç kent İstanbul, Tokyo ve Madrid’in önemli handikaplarının olduğunun altı çiziliyor. Madrid’in İspanya’nın içinde bulunduğu ekonomik şartların daha ağırlaşması halinde adaylıktan bile çekilebileceği belirtiliyor.

Diğer iki aday şehir Tokyo ve İstanbul için “Bilim adamları bu iki metropolün bulunduğu bölgelerde önümüzdeki 20-30 yıl içersinde büyük bir depremin beklendiğini söylüyorlar” denilmiş. Ayrıca büyük nüfusa sahip iki kentin ulaşım problem çok büyük. İstanbul’un “İki kıtada Olimpiyat” sloganıyla etkili olmaya çalıştığı ifade ediliyor. Ancak yaklaşık 15 milyonluk şehrin trafik ve kargaşa içinde olduğu belirtiliyor. Uluslararası Olimpiyat komitesinin her iki kıtada bir Olimpiyat köyü önerisini yaptığı yazılmış. Son kararın 7 Eylül’de Buenos Aires’te verilecek. Mükemmel geçen Londra Olimpiyatlarının ardından 2016 Rio Yaz Olimpiyatları ile 2014 ve 2018’de ilk defa Kış Oyunlarına ev sahipliği yapacak Rusya ve G. Kore’nin performanslarının nasıl olacağının kafalarda soru işareti bıraktığı kesin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!