Down sendromlu bebeğimizi terk etmedik!

Güncelleme Tarihi:

Down sendromlu bebeğimizi terk etmedik
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2014 13:52

Tayland’da taşıyıcı anne yöntemi ile dünyaya getirdikleri ikiz çocuklarından birini Down Sendromlu olduğu gerekçesi ile kaderine terk etmekle suçlanan Avustralyalı çift “Bebeği terk etmediklerini, Taylandlı taşıyıcı annenin çocuğun kendisine kalmasını istediğini” iddia etti.

Haberin Devamı

Gemma adı verilen Down Sendromlu ve kalp hastası erkek bebeği Tayland’da bırakıp sağlıklı kız kardeşini Avustralya’ya götürdükleri için eleştirilerin hedefi olan Wendy and David Farnell Avustralya’da yayınlanan 60 Dakika programına verdikleri röportajda “Biz oğlumuzu terk etmedik” dedi.

Farnell çifti “ Hamilelik sırasında bebeklerden birinin Down sendromlu olduğunu öğrenince biz taşıyıcı anneyi bulan ajansın paramızı bize iade edeceğini ve bu soruna bir çare bulacağını düşündük. Ancak taşıyıcı anne çocuğa bakabileceğini söyledi” dedi.

Çift doğumdan sonra fikirlerini değiştirip ve Down Sendromlu bebeği de eve götürmek istediklerini söyledi ancak “Gammy’nin down sendromlu olacağını daha erken öğrensek hamileliğin sonlandırılmasını isterdik” dedi.

David Farnell “Hangi aile çocuğunun özürlü olmasını ister ki? Tüm ebeveynler çocuklarının sağlıklı ve mutlu olmasını hayal eder” dedi.

EVET BEBEĞİ VERMEDİM

Taşıyıcı anne Pattaramon Chanbua ise Farneller’in verdiği röportajın ardından Avustralya basınına yaptığı açıklamada Down sendromlu bebeği Avustralyalı çifte teslim etmeyi reddetiğini kabul etti ancak “Bunu çocuğun sağlığından ve geleceğinden endişe duyduğu için yaptığını” söyledi.

Chanbua “Evet bebeği onlara vermedim. İşin doğrusu bu. Ama bu kararı almamın nedeni onların Gemma’yı almaları durumunda bir akıl hastanesi ya da bakım evine bırakacaklarını bilmemdi” dedi.

BİYOLOJİK BABA PEDOFİLİDEN SABIKALI

Geçtiğimiz haftalarda Gemma bebeğin Taylandlı taşıyıcı annesinin bakımına bırakılması tüm dünyada basının gündemine oturmuş ve çocuğun mutlu bir hayat yaşamasını isteyen binlerce kişi çocuğun bakımı için yüzbinlerce sterlinlik bağışta bulunmuştu.

Bebeğin babası David Farnell’in 1990’lı yıllarda küçük kız çocuklarına tacizde bulunmaktan hüküm giydiğinin ortaya çıkması konunun daha da tartışmalı hale gelmesine neden olmuştu.

Daha önceki ilişkilerinden 3 çocuğu daha bulunan Farnell verdiği son röportajda “Çocuklarını korumak için herşeyi yapacağını” söyledi ve artık çocuklara karşı cinsel duygularının olmadığını belirtti.

Farnell “İçimde yeniden böyle birşey yapmak için bir dürtü yok. Bu yüzde yüz gerçek. Bunu bir daha yapamam” dedi.

Şu anda 7 aylık olan bebek Gemma akciğer enfeksiyonu nedeniyle Bankok yakınlarındaki bir hastanede tedavi görüyor.

Down sendromlu bebeğimizi terk etmedik
Taşıyıcı annenin yürek burkan dramı



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!