Dortmund'a kupa Nuri Şahin'le geldi

Güncelleme Tarihi:

Dortmunda kupa Nuri Şahinle geldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2013 19:16

Nuri Şahin'in ilk kez forma giydiği ve normal süresi 1-1 biten Kış Kupası final maçında penaltı atışlarında 5-4'lük üstünlük sağlayan Dortmund şampiyon oldu. Sinan Bolat'lı penaltı atışlarında Standardart Lüttich'i kurtardığı penaltıyla üçüncü olmasını sağladı.

Haberin Devamı

ALMANYA'NIN Düsseldorf kentinde bu yıl 7.'si yapılan Kış Kupası(Winter CUP) futbol turnuvasının 2013 şampiyonu Nuri Şahin, Koray Günter ve İlkay Gündoğan'lı Borussia Dortmund oldu. 1-1 biten final sonrası penaltı atışları sonunda 5-4'lük üstünlük sağlayan Dortmund kupayı müzesine götürdü.

45'er dakikalık birer devre oynanan turnuvada Borussia Dortmund ilk maçta Fortuna Düsseldorf'u Reus'un 22. dakikada attığı golle 1-0 yenerek finale yükseldi.

Dortmund'ta İlkay Gündoğan başarılı bir futbol gösterirken yeni transferi Nuri Şahin ise bu maçta forma giymedi. İkinci yarı final maçında Mainz, Belçikalı rakibi Standart Lüttich'i 2-0 mağlup ederek finalist oldu.

3 Türk Dortmund formasıyla finalde oynadı
Finalde Nuri Şahin ise 19 ay sonra Mainz karşısında tekrar eski takımının formasını giydi.

Koray Günter, İlkay Gündoğan ve Nuri şahin'li Borussia Dortmund ile Mainz ise final maçında 1-1 berabere kaldı.

3. dakikada Koray'ın hatasında Parker, Mainz'ı 1-0 öne geçirdi. Schieber bir dakika sonra skoru eşitledi.: 1-1. Dortmund, Grosskreutz, Blaszczykowski ve Leitner ile golü bulan Dortmund'ta Schmelzer penaltıyı kaçırdı. Risse ve Ede ile iki penaltı kaçıran Mainz'ın penaltı gollerini ise Parker, Klasnic attı.

Üçüncülük maçında Fortuna Düsseldorf ile Standard Lüttich normal sürede 2-2 berabere kaldı. Beşer penaltı atışlarında son penaltıyı Lüttich kalesini koruyan Türk Milli kaleci Sinan Bolat kurtararak, takımın 7-6'lık skorla 3.'üncü olmasını sağladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!