Dortmund ve Bayern Münih uygun adım

Güncelleme Tarihi:

Dortmund ve Bayern Münih uygun adım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2012 19:21

Bundesliga'da şampiyonluk yarışı veren Borussia Dortmund deplasmanda Wolfsburg'u 3-1, Bayern Münih'de sahasında FC Augsburg'u 2-1 mağlup etti. Haftayı üçer puanla kapayan 66 puanlı Dortmund ile üç puan gerisinde 63 puanlı Bayern Münih 11 Nisan Çarşamba günü Signal İduna Park'ta kozlarını paylaşacaklar.

Haberin Devamı

ALMANYA 1. Futbol Ligi'nin29. haftasını lider Borussia Dortmund ile takipçisi Bayer Leverkusen galbiyetlerle kapayarak uygun adım yollarına devam ettiler. Borussia Dortmund deplasmanda VFL Wolfsburg'u 3-1, Bayern Münih'de sahasında komşusu FC Augsburg'u 2-1 mağlup etti. Haftayı üçer puanla kapayan 66 puanlı Dortmund ile üç puan gerisinde 63 puanlı Bayern Münih 11 Nisan Çarşamba günü Signal İduna Park'ta kozlarını paylaşacaklar.

WOLFSBURG-DORTMUND: 1-3
Borussia Dortmund deplasmanda Wolfsburg'u 3-1'lik skorla geçerek liderlik koltuğundaki takipçisi Bayearn ile arasındaki üç puan farkını korudu. Deplasmanda Wolfsburg karşısında 22. dakikada Lewandowski Dortmund'u 1-0 öneg geçirdi. Karşılaşmada başarılı bir performans gösteren İlkay Gündoğan 49. dakikada farkı ikiye yükseltten aşırkma bin vuruşla şık bir goll attı. : 0-2. 69, dakika Kurtlar lakaplı Wolfsburg Mandzukic ile farkı bire indirdi. 84. dakikada Wolfsburg'da Madlung sarı-kırmızı kart görerek takımını on kişi bıraktı. 30 bin kişinin izlediği karşılaymada maçın skorunu kendisinin ikinci takımın üçüncü golünü atan Lewandowski belirledi.

BAYERN MÜNİH-AUGSBURG: 2-1
Bayern Münih liderin ensesinden ayrılmıyor. Bayer Münih 69 bin kişinin izlediği Allianz Arena'da komşu kent derbisinde FC Augsburg'u 2-1 mağlup etmesini bildi. Bavyera dernbisinde Bayern Münih 1. dakikada golcüsü Gomez ile 1-0 öne geçti. 23. dakikada Augsburg Koo ile skoru eşitledi. 60. dakikada ikinci golü de kaydeden Mario Gomez Bayern'i 2-1 öne geçirdi. Gomez sezondaki gol sayısını 25'e yükseltip geçen sezon olduğu gol krallığında ilk sıradaki yerini de 2 gol öne geçerek sağlamlaştırdı. Augsburg ise 6 maç sonra yenilgiyle tanıştı. Şimdi gözler Bayern Münih'te 11 Nisan'da Dortmund'daki yılın maçına çevrildi.

STUTTGART- MAİNZ : 4-1
Stuttgart evinde Mainz engelini farklı skorla geçti.: 4-1 Serdar Taşçı'nın iki hafta sonra tekrar kaptanlık pazubundını takıp başarılı bir oyun gösterdiği karşılaşamada 3. dakikada Mainz İvanschitz'in penaltı golüyle 1-0 öne geçti. 7. dakikada Hajnal ile skoru eşitleyen Stuttgart 49. dakikada İbisevic ile 2-1 öne geçmesini bildi. 65. dakika Kuzmanovic'in penaltı golüyle skoru 3-1 yapan Stuttgart 85. dakikada İbisevic ile dördüncü golüne kavuştu: 4-1.

KÖLN-BREMEN: 1-1.
Köln ile Werder Bremen 1-1 berabere kalarak haftayı birer puanla kapadılar. Köln'de Rhein Energi Arena'da 50 bin seyirci önünde Bremen 24. dakikada Rosenberg ile skoru 1-0 lehine çevirdi. 39. dakikada Bundesliga'da gol prömiyerini yaşayan genç futbolcusu Jamal ile Köln skora denge getirdi. Bremen'de ameliyat olan milli futbolcumuz Mehmet Ekici sezonu kapattığı için forma giyemedi.

KAİSERSLAUTERN-HOFFENHEİM: 1-2
İki komşu kentin derbisinde sevinen tarak deplasmanda Kaiserslautern'i 2-1'lik skorla gçen 1899 Hoffenheim oldu. Ligin 3 bin 330 nüfuslu ilk ve tek köy takımı olan 1899 Hoffenheim 26. dakikada kazandığı penaltıyı Boşnak yıldızı Salihovic ile gole çevirdi: 0-1. 71. dakikada Vukcevic farkı ikiye yükseltti: 0-2. Kaiserslautern 86. dakikada Bugera ile farkı bire indiren Kaiserslautern başka gol atamayınca sahası Fritz Walter Stadı'ndan 2-1'lik yenilgiyle ayrıldı. 19 maçtan beri üç puana hasret olan Kaiserslautern bu yenilgiyle adeta lige veda etti gibi.

FREİBURG-NÜRNBERG: 2-2
Freiburg 2-0 geriye düşüğü karşılaşmada Nürnberg ile 2-2 berabere kalarak en azından haftaylı bir puanla kapamasını bildi. Son haftaların başarılı ekiplerinden olan Freiburg karşısında Nürnberg 8. dakikada Didavi, 45. dakikada Pekhart ile ilk yarıyı 2-0 önde kapadı. 24 bin seyircinin izlediği maçta ev sahibi Freiburg 53. dakikada kazandığı pernaltıyı Caligiuri ile gole çevirdi: 1-2. 79, dakikada Makiadi'nın füzesi filelere gidince maçın skoru belirlendi: 2-2. Nürnberg 4 maç yenilgiler sonrası en azından bir puan kazandı.

Pazar günü iki maç
Almanya 1. Futbol Ligi'nin 29. haftası 8 Nisan Pazar günü oynanacak olah Schalke-Hannover, Hamburg-Bayer Leverkusen karşılaşmalarıyla tamamlanacak. Antrenör Robin Dutt'un görevine son verip eski oyuncusu Hypia'yı teknik direktörlüğe getirip yoluna devam eden Bayer Leverkusen'de Eren Derdiyok ve Ömer Toprak ilk 11'in vazgeçilmezleri. Hamburg'ta forma şansı bekleyen Türk gençleri ise Gökhan Töre ile Tolgay Arslan.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!