Dortmund 'Şahin' gibi

Güncelleme Tarihi:

Dortmund Şahin gibi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2010 16:36

Madencilerin takımı Dortmund, bu kez Bremen mızıkacılarının akordunu yaptı. En yakın rakibi ile puan farkını 11'e çıkardı.

Haberin Devamı

ALMAN ve Türk Futbol Federasyonları arasındaki futbolcu kapma mücadelesi gerimli bir şekilde sürüyor. Bu bir nevi futbolcu tavlama mücadelesi. Amaç, Almanya'da doğan ve büyüyen Türk kökenli futbolcuları kendi milli takımlarına kazanmak.

Son haftalardaki mücadelede Türkiye, Mehmet Ekici'yi Alman'lardan kaptı. Ali Arslan'ı ise Türklerden Almanya kopardı.

İki federasyon yetkilileri Ömer Toprak'ı nasıl tavlarım, Taner Yalçın'ı nasıl tutarım planları yapa dursun, genç kramponlar Bundesliga'da işlerini en güzel şekilde yapıyorlar. Futbolları ile döktürüyor.

Nuri Şahin, çiçeği burnunda Ay yıldızlı milli Mehmet Ekici ve Hamit Altıntop oynadıkları futbolla Türkiye tercihlerinin Almanya adına kayıp, Türkiye adına da ne kadar kazanç olduğunu bir kez daha gördük. Üç futbolcu da haftaya damgalarını vurdu. Bunları Tolga Ciğerci, Burak Kaplan ve Cenk Tosun izliyor. Yakında bu futbolcular da vitrindeki yerini alacak.

Lige dönersek, Dortmund kasırgası durmuyor. Yüz yılı aşkın süre önce Katolik Klisesi müdavimleri madencilerin kurduğu takım, şimdi Bundesliga’nın tozunu attırıyor. B. Münih ve Schalke gibi yüz milyonluk bütçeli takımlar arasından sıyrıldı. Zirveye oturdu. Öyle bir oturdu ki bir daha da kalkmaz gibi duruyor. Sahasında Bremen'i yenerken adeta mızıkacılara akord ayarı yaptı.

Leverkusen deplasmanda kaybetmeme geleneğini Hamburg’da da sürdürdü. İki yedi, dört attı üç puanı aldı. Bundesliga’nın en paralı takımı ile en yoksulu arasında oynanan maçı zengin olan kazandı. B. Münih, liman işçilerinin takımı St. Pauli’yi 3-0 ile geçti.

Bundesliga dünyanın en çok seyirci çeken liglerinden biri olma özeliğini bu hafta da sürdürdü. Caddelerin karla kaplı olduğu, soğuk altında kavrulan ülkede futbol severler tribünleri yine doldurdu. 9 maçı 400 binin üzerinde futbol sever statlarda izledi.

Haberin Devamı

NURİ'NİN FRİKİĞİ HAMİT'İN FÜZESİ

Nuri Şahin, Hamit Altıntop haftayı golle, Eren Derdiyok ve Mehmet Ekici ise inanılmaz performanslarıyla kapattı.

Bundesliga'nın önemli aktörleri kimler diye birileri kağıt kalem eline alıp bir liste yapsa o listede hiç kuşkusuz Nuri Şahin, Eren Derdiyok, Hamit Altıntop, Mehmet Ekici ve İlkay Gündoğan üst sıralarda yerini alır.

Nuri, öyle bir gol attı ki haftanın en güzeline adını yazdırdı. Sol ayağı ile yaptığı vuruşa ancak şapka çıkarılır. Top öyle bir noktaya gitti ki Wiese’nin çıkarması imkansızdı. O da zaten çaresiz uçtu.

Uzun aradan sonra tekrar ilk 11'de kendisine yer bulan Hamit, harika oynadı. O bildik füzelerinden birini yine gol yaptı. Güçlü fiziğini tekrar öne çıkardı. İkili mücadelelerde ayakta kaldı. B. Münih'in galibiyetinde söz sahibi oldu.

Nürnberg, Hoffenheim'dan bir puan aldıysa bunun sorumlusu Mehmet Ekici. 20 yaşındaki futbolcu ilk kez oynadığı orta sahanın göbeğinde sanki yıllardır oynuyor gibiydi. Yumuşak bileği ile attığı ara topları ve milimetrik paslarını izleyenlere futbol aşkı aşıladı. Öyle bir gol pası verdi ki alın görüntüyü futbola yeni başlayan genç futbolculara ders olarak gösterin. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Mehmet için elini çabuk tutan kulüp karlı çıkacak. Mehmet’in takım arkadaşı İlkay da vasatın üzerinde oynadı.

Eren Derdiyok, Hamburg'u evinde dağıtan Leverkusen'in kabına sığmaz futbolcularından biriydi. Defansın başını attığı deparlar ve çapraz koşuları ile döndürdü. Halil yine gol atamadı.

Haberin Devamı

SONUÇLAR


Hannover 2-1 Stuttgart
B. Münih 3-0 St. Pauli
Hamburg 2-4 Leverkusen
Hoffenheim 1-1 Nürnberg
Köln 1-0 Frankfurt
K’lautern 0-0 Wolfsburg
Dortmund 2-0 W. Bremen
Freiburg 3-0 M’gladbach
Mainz 0-1 Schalke


PROGRAM


Cuma

M’gladbach - Hamburg


Cumartesi

Schalke - Köln
W. Bremen - K’lautern
Wolfsburg - Hoffenheim
Frankfurt - Dortmund
Nürnberg - Hannover
St. Pauli - Mainz


Pazar
Leverkusen - Freiburg
Stuttgart - B. Münih


GOL KRALLIĞI

Cisse attığı iki golle krallık yarışında haftayı suskun geçiren Gekas’ı yakaladı. Koltuğu ikisi paylaşıyor.


13 GOL
Gekas......Frankfurt
Cisse .....Freiburg

Haberin Devamı

HAFTANIN ON BİRİ


Kaleci : Mondragon (Köln)
Defans : sağdan sola
Lahm (B. Münih), Geromel (Köln), Timoschtschuk (B. Münih), Schulz (Hannover)
Orta saha
Hamit (B. Münih), Nuri (Dortmund) Augusto (Leveruksen), Ribery (B. Münih)
Cisse (Freiburg), Ya Konan (Hannover)


Haftanın öne çıkanları

FUTBOLCU....... Nuri (Dortmund)
TEKNİK DİREKTÖR ....... Louis Van Gaal
TAKIMI......... Hannover

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!