Dortmund çiğnenen onurunu kurtarmak istiyor

Güncelleme Tarihi:

Dortmund çiğnenen onurunu kurtarmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2014 11:41

Üst üste aldığı yenilgilerle en son sırıda yer alan Dortmund, bugün Hoffenheim karşısında adeta onur mücadelesi verecek. Sarı siyahlar kötü gidişe dur demek için bugün oynayacakları Hoffenheim maçında galip gelmek istiyor. Lider Bayern Münih ise Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu'nun formasını giydiği Leverkusen'i ağırlayacak.

Haberin Devamı

BUNDESLİGA'da 14. Hafta maçları bugün Dortmund ile Hoffenheim arasında oynanacak karşılaşmayla start alıyor. Ligde aldığı beklenmedik kötü sonuçlarla son sırada bulunan Dortmund, bugün sahasında Hoffenheim'ı konuk ediyor.
KÖTÜ GİDİŞE DUR DEMEK İSTİYOR

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Dortmund, geride kalan 13 hafta sonunda sadece 11 puan alabildi. 8 kez yenilen sarı siyahlar, ligde geride kalan maçlarda en çok yenilgi alan takım. Hoffenheim karşısında galip gelip çıkış yapmak istiyor. Dortmund, Hummels'ın uzun bir aradan sonra ilk kez oynayacak olmasıyla Hoffenheim karşısına ideal geri dörtlüsüyle sahaya çıkacak. Bu sezon ilk kez Hoffenheim maçında Piszczek, Subotiç, Hummels ve Schmelzer'den oluşan dörtlü savunma hattı görev yapacak. Bu dörtlü en son 18 ay önce 25 Mayıs 2013'te Bayern Münih ile oynanan Şampiyonlar Ligi final maçında birlikte görev yapmıştı. Dortmund'da Nuri Şahin ve İlkay Gündoğan'ın ilk 11'de oynaması beklenmiyor. Bugünkü maçın başlama saati 20.30.

MİLLİLER LİDERE KONUK OLUYORLAR

Bundesliga'da 14. Hafta'da yarın altı karşılaşma var. Lider Bayern Münih, milli futbolcular Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak'ın formasını giydiği Leverkusen'i konuk ediyor. Ligin iki formda ekibinin maçı saat 18.30'da başlıyor. Bayern Münih 17 lig maçıdır hiç yenilmezken, Leverkusen ise bu sezon iki kez yenildi. Leverkusen, sadece Hamburg ve Wolfsburg'a boyun eğdi. Zirveyi yakından ilgilendiren maçta kimin galip geleceğinin yanı sıra Kiessling'in Neuer'e gol atıp atmayacağı da merak konusu. Neuer şimdiye kadar Bayern Münih formasıyla 108 kez Bundesliga maçında kaleyi korudu. Bu maçların 60'ında hiç gol yemedi. Kiessling ise Bundesliga maçlarında Neuer'i en çok avlayan golcü. Kiessling Neuer'e tam altı gol attı.

AŞAĞI SAKSONYA DERBİSİ

Yarın oynanacak Hannover ile Wolfsburg karşılaşması haftanın tansiyonu en yüksek maçı. Aşağı Saksonya eyaletinin iki komşu kentinin takımları arasındaki karşılamada polis üst düzey güvenlik önlemi aldı. Hannover 96'da Teknik Direktör Tayfun Korkut, Ceyhun Gülselam'a ilk 11'de yer verecek. Ligde ikinci sırada bulunan Wolfsburg ile sekizinci sıradaki Hannover'in maçı Saat 15.30'da başlıyor. Günün programı şöyle:

M'Gladbach -Hertha (15.30)
Stuttgart -Schalke (15.30)
FC Köln -Augsburg (15.30)
Paderborn -Freiburg (15.30)

PAZAR GÜNÜ
Hamburg - Mainz (15.30)
Frankfurt - Werder Bremen (17.30)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!