Dortmund bilançosu

Güncelleme Tarihi:

Dortmund bilançosu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2011 17:09

Dortmund’da hafta sonu gerçekleşen aşırı sağcıların yürüyüşü ve karşıt grupların gösterilerindeki olaylarda 271 kişi göz altına alındı. Çok sayıda polis de yaralandı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Dortmund kentinde bu hafta sonu düzenlenen aşırı sağcıların gösterileri ile karşıt grupların gösterilerinde, 271 kişi göz altına alındı. Aralarında Türklerin de bulunduğu karşıt gösterilerde, aşırı sağcılara, “Dortmund’da ırkçılara yer yok” mesajı verildi. Dortmund Emniyet Müdürü Michael Stein, Dortmund’da son iki gün içinde gerçekleşen gösterilere 10 bin civarında aşırı sağ karşıtı kişinin katıldığını, buna karşılık 763 aşırı sağcının gösterilerde yer aldığını belirtti.

16 KİŞİ YARALANDI
Karşıt gösterilerde yer alan sol grupların bin 500 kişi olduğuna dikkat çeken Stein, gösterilerde görev alan polis memurlarıyla birlikte üçü ağır, 16 kişinin yaralandığını söyledi. Toplam 271 kişinin gözaltına alındığını belirten Stein, göz altına alınanlarının 13’nün aşırı sağcı, 258’inin sol gruplara mensup olduğunu ve yedisinin de yaralı olduğunu kaydetti.

763 AŞIRI SAĞCI KATILDI
Cuma gününden başlayan gösterilerde Dortmund’a gelen 763 aşırı sağcının gösterileri kentin güney bölümünde başladı. Cumartesi günkü gösterilere aşırı sağcılar Dortmund’da göçmenlerin yoğun yaşadığı Nordstadt semtinde toplandı. Yoğun güvenlik önlemleri altında yürüyen aşırı sağcıları, bölgede bulunan vatandaşlar protesto etti. Aşırı sağcılara karşı gösteri yapan sol gruplar ise Dortmund’un yedi farklı noktasında erken saatlerden itibaren toplanmaya başladılar. Karşı gösteri düzenleyen grupların içinde Türkler de yer aldı. Aşırı sağcıların yürüyüş yolunu kapatmak için toplanan sol gruplar, aşırı sağcılara “Naziler dışarı” diye slogan attılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!