Dönüş yolculuğunda ölümden döndüler

Güncelleme Tarihi:

Dönüş yolculuğunda ölümden döndüler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2010 12:12

Sırbistan'ın Niş kenti yakınlarındaki otoyolda meydana gelen kazada Çanakkaleli Özbek ailesi ölümden döndü. Araçlarında büyük ölçüde hasar oluşan aile kazadan yara almadan kurtulurken, “Verilmiş sadakamız varmış. Cana gelen mala gelsin” dediler.

Haberin Devamı

Altı haftalık tatillerini memleketleri Çanakkale’de geçirdikten sonra Almanya’nın Witten kentine dönmekte olan Özbek Ailesi, Opel Astra marka otomobiliyle Sırbistan'ın Niş kenti yakınlarında kaza yaptı. Otomobili şarampole yuvarlanan Can Özbek (35) ile aracın içinde bulunan eşi Nilgün (35), çocukları Sercan (9), Sude (5) ve Sena (2) ölümden döndüler.

Arabayı eşim kullanıyordu

Uzun yıllardır Almanya’da ikamet eden baba Can Özbek, kazayı şöyle anlattı: “Aracı eşim kullanıyordu. Akşam saat 19:00 sularında Niş- Belgrad paralı otoyoluna girmiştik. Paralı otoyola girdikten yaklaşık 1 kilometre sonra arka sağ tekerden büyük bir ses geldi ve aracın kontrolü elden çıktı. Daha sonra kendimizi tarlada bulduk. Allah’tan yolun kenarı uçurum falan değildi. Büyük bir kaza atlattık. Arkadan gelen otomobillerdeki vatandaşlarımız olay yerinde durup bizlere yardım ederek araçtan çıkmamızı sağladılar. Verilmiş sadakamız varmış. Cana gelen mala gelsin” diyerek kazayı ucuz atlatmanın mutluluğu ile teselli bulduklarını söyledi.

125 Euro para cezası

Opel Astra markalı araç Sırp Otomobil Kulübü (AMCC) yardımı ile Nais Hürriyet Hizmet İstasyonu yakınındaki tamirhaneye çekildi. Niş Mahkemesi, Nilgün Özbek'e dikkatsiz araba kullanma gerekçesiyle 125 Euro para cezası verdi. Özbek, "Otomobilimizi, Almanya Otomobil Kulübü ADAC ile AMMC'nin bilgileri dahilinde Opel servisinde tamir ettireceğiz. Servis kırılan far, tamponlar ve patlayan lastiğimiz için bizden 400 Euro talep etti. Aracımızın tamiri bitince tekrar yola koyulacağız. Bu arada sıkıntılı anlarımızda bizleri yalnız bırakmayıp bizlere yardımcı olan Hürriyet Sılayolu Ekibi’ne de çok teşekkür ederiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!