Dönerciler davasında şahitler dinlenecek

Güncelleme Tarihi:

Dönerciler davasında şahitler dinlenecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2010 16:30

Stuttgart Yerel Mahkemesi'nde görülen davada Birkan Döner’in sahibi Mehmet Şiringül’ün paralı fedailerinin, King Kebap Pruduction Yönetim Kurulu Üyesi Hayri Kahraman’a saldırısı görüşüldü.

Haberin Devamı

ALMANYA'da Stuttgart Başsavcılığı'nın başlatıtığı soruşturma sonucu aralarında Birkan Döner’in sahibi Mehmet Şiringül’ün de bulunduğu 5 Türk’ün gasp ve organize şuç işlemek suçuyla yargılandıkları davaya Stuttgart Yerel Mahkemesi'nde başlandı. Tutuklu olarak yargılanan Gökhan Aygün, Ümit Bal ile Hikmet Çetin Trzebiatowski, Hakan Turmuş ve Mehmet Şiringül’ün katıldıkları davada sanıkların ifadesi alındı. Sanıkların, organize hareket etmediklerini söyledikleri davada hakim Christine Elizabeth Tansch, şahitlerin dinlenmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Çetelerin oyunu
King Kebap Pruduction Yönetim Kurulu Üyesi ve Stuttgart Troya Restaurant’ın sahibi Hayri Karaman uğradığı saldırıyı gazetemize anlatarak şu açıklamada bulundu. “18 Eylül 2009 gecesi saat 01.30'da restauranı kapattık. Garson olarak çalışan Fazlı Sever ile birlikte Stuttgart’ın en kalabalık caddesinde sohbet ederek yürüyorduk ki başıma arkadan bir darbe aldım. Yediğim yumrukla sendeledim. Fazlı'yı yerde gördüm. Karşı koydum. Maskeli ve bıçaklı iki kişiydiler. Ben de sanki belimde silah varmış çekiyormuş gibi yaptım. Türkçe küfür ederek kaçtılar. Bir düşmanımız yoktu. Neden? Kimdir? dedik. Kıskanç bir kadının hişmina uğradığımıza karar verdik. Sabah polise giderek ifade verdik. Polis birşey bulamadı ve dosyayı kapattı. Olaydan üç ay sonra polis aradı. Savcılığın yaptığı bir araştırma sonucu Mehmet Şiringül’ün telefonlarını dinliyorlarmış. Konuşmalarda benden bahsedilmiş. Bana saldırmaları için adamlara 10 bin Euro vermiş. Saldırıdan sonra restorana gelip bakmışlar. Sağlıklı olduğum için paranın tamamını vermek istememiş. Polise verdiği ifadede benim onu dövdürmek istediğimi. Bunu duyunca o da adam tutup benden intikam almak istediğini söylemiş. Bence para kazanmak isteyen çetenin kurbanı oldu. Çünkü Birkan Döner’in sahibi Mehmet Şiringül ile aramızda en ufak bir husumet yok. Birtat Döner’de ortaktık. Aramızda hiçbir düşmanlık yoktu.”
Tutuksuz yargılanan Mehmet Şiringül ise dava ile ilgili konuşmak istemediğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!