Döner üreticileri zorda

Güncelleme Tarihi:

Döner üreticileri zorda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2009 16:44

16 yıllık döner imalatçısı Birtat, kriz nedeniyle 30 işçisine çıkış verdiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Almanya'nın Stuttgart kenti yakınlarındaki Waiblingen kasabasında bulunan 16 yıllık döner imalatçısı Birtat, kriz nedeniyle 30 işçisine çıkış verdiğini duyurdu. Kriz ile birlikte döner imalatçılarının çok zor günler yaşadığını belirten Birtat dönerin sahibi İbrahim Çolak, "Döner üreticileri çok zor durumda. İşçi ücretlerini bile ödeyemez duruma geldik. Bankalardan kredi bile alamıyoruz. Şirketin ayakta kalması için küçülmeye ve yeniden yapılanmaya ihtiyacımız var. 153 olan personel sayımızı 123 indirdik" dedi.

Çolak önümüzdeki dönemde krizin daha da ağırlığını hissettirmesi halinde 50 işçinin daha görevine son vereceklerini açıkladı. İbrahim Çolak, "Kriz öncesi bankalar bize istediği kadar kredi verirken şimdi bin dereden su getiriyorlar. Et aldığımız firmalar peşin para istiyorlar. Yıllarca birlikte çalıştığımız firmalar arasında ciddi güvensizlik problemi başladı" diyerek yapacakları ödemelerin durma noktasına geldiğini belirtti.

Döner üreticilerinin acilen bir araya gelerek sektörün sorunlarını çözmek için girişimler başlatması gerektiğini söyleyen İbrahim Çolak, "Krizden çıkış için ortak fikir üretmeliyiz. Krizin yaz ortalarında kendini daha da hissettireceğini göz önünde bulundurup, çare üretmeliyiz" diye konuştu.





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!