Dolandırıcı doktora iki yıl

Güncelleme Tarihi:

Dolandırıcı doktora iki yıl
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2007 18:44

Almanya'da kliniğe ortak etme vaatleriyle çevresindeki 32 Türkü yaklaşık 900 bin Euro dolandıran Dr. Fikret Taşyürek'e (40), 2 yıl hapis verildi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Duisburg kentinde 2004 yılında, psikolojik rahatsızlıkları bulunan göçmenlerin tedavisi için açtığı 'İntegrative' adlı özel klinikten 'hisse verme ve içindeki kafeteryayı işletme' vaatleriyle çevresindeki esnafı 900 bin Euro dolandıran Dr. Fikret Taşyürek (40), iki yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Dolandırıcılık, sahte belge düzenleme ve iflası geciktirme suçlarından ötürü yargılanan Dr. Taşyürek psikolojik rahatsızlığı konusunda mahkeme heyetine sunulan bilirkişi raporunu göz önünde bulunduran yargıç, kararı verirken her şeyi başarırım inancı, çevresindeki insanları inandırma kabiliyeti, sürekli ayakta olmak, uyuyamamak ve düşündüklerini hayata geçirmek olarak çeşitli rahatsızlıkları içeren Hipomani (Hypomanie) rahatsızlığı yüzünden sanığa bu cezanın uygun görüldüğünü açıkladı. Yargıç, ayrıca sanığın topladığı paraların 600 binini klinik için harcadığının dikkate alındığını da sözlerine ekledi. Yargıc ayrıca tüm suçlamaları yeniden okuyarak, sanığın teyidini aldı. Dr. Taşyürek, bir çok belge üzerinde tahrifat yapıp sahte belge düzenlediğini de itiraf etti.

Dr. Taşyürek hakkında rapor hazırlayan bilirkişi heyetinden Dr. Rainer Gliemann ve Dr. Erdinç Doğan, Dr. Taşyürek'i ki ay gözlem altında tuttuklarını belirterek sanığın hipomani hastalığından ötürü daha öncede üç kez intihar girişiminde bulunduğunu belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!