Doktorlar ameliyat olmazsan felç olursun dediler..

Güncelleme Tarihi:

Doktorlar ameliyat olmazsan felç olursun dediler..
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2013 18:21

ALMANYA’nın Köln kentinden yaşayan 5 çocuk babası Ahmet Mercan’ın hayatı, boyun fıtığı rahatsızlığıyla iki yıl önce geçirdiği ameliyatlar nedeniyle zindana döndü.

Haberin Devamı

Motor kaynakçısı olarak çalışırken yaşadığı şiddetli ağrılara 9 yıl önce boyun fıtığı teşhis konulan Mercan, tadevi olmak için 2011’de girdiği ameliyatların ardından kısmi felç oldu.

Teşhisin koyulmasından ameliyatlara kadar doktor doktor gezen Mercan,

“Ameliyat olmazsan tekerlekli sandalyeye mahkum olursun denildi. Ameliyat oldum. Sol tarafımda kısmı felç var. Yardım olmadan yürüyemiyorum. Hayatımı mahvettiler” diye dert yandı.

İşinden malulen emekli olan ve yüzde yüz engelli belgesi alan Mercan, yaşadıklarıyla ilgili hukuki mücadele başlatmaya hazırlanıyor. Mercan, başından geçenleri şöyle anlattı:

“Nörolojiden iç hastalıklara kadar gitmediğim doktor kalmadı. Boyun fıtığı denildi. Özel bir doktor, boyundaki kemiklerden ameliyat olmam gerektiğini, üç diskin değiştirileceğini söyledi. ‘Ameliyat olmazsan tekerlekli sandalyeye oturursun’ dedi. Sigortaya gitmeden kendi doktorumla görüştüm. Kendi doktorum özel doktorun para peşinde olduğunu iddia ederek ameliyata karşı çıktı. 2011 Nisan ayında sol ayağımı kaldıramaz hale gelince o zamana kadar ‘gerek yok’ diyen doktorlar bu kez ameliyat olmamı söyledi. Nisan başında birinci ameliyatımı oldum. Bir hafta sonra ikinci ameliyat yapıldı. Daha da kötüleştim. Üzerinden iki yıl geçti. Şu anda yürüyemiyorum. Eşimin yardımıyla işlerimi yapabiliyorum. Röntgen filmlerinde baş ile boyun arasında dört vida olduğu görülüyor. Bu halde yaşamaya çalışıyorum.”

Evin altıncı çocuğu oldum
İlk olarak bakım belgesi için mücadele eden Mercan,

“İlk başvurum reddedildi. Mahkemeye gittim. Bunu başarırsam evde bakımın yanı sıra tekerlekli sandalye de verilecek. Onun için uğraşıyoruz. Bunu aldıktan sonra da sorumlulara dava açacağım. Boynumdaki bu kırık daha önce yoktu. Ameliyat öncesi çok doktora gittim. Kimse bu kırıktan bahsetmedi. Ameliyatta mı oldu, bilemiyorum. Soruşturma açılmasını istiyorum. Hastaneye kendi otomobilimle gittim. Çantamı kendim hazırladım. Ama yardıma muhtaç biri olarak evime döndüm. Beş çocuğumuz vardı. Ben altıncı çocuk oldum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!